Prajitura cu visine si smantana
Va propun o prajitura pufoasa, putin acrisoara si usor de facut. Esta ideala pentru atunci cand va grabiti, dar vreti totusi un desert.
250 g unt
3 oua
250 g zahar
200 g smantana
350 g faina
50 g cacao
1 praf de copt
visine fara samburi
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam untul la temperatura camerei si mixam. Urmeaza apoi smantana si omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o incrporam in compoziatia de mai sus. La final adaugam visinele scurse bine (eu am avut aproape un borcan de 800 ml). Amestecam usor iar apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava de 25×35 cm.
Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30 de minute)
Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca apoi putem glazura cu ciocolata sau cum am facut eu de data aceasta, o pudram cu zahar.
wow…ce prezentare extraordinara!
Multumesc mult Diana. Pupici!
Cred ca e buna tare!Prezentare de nota 10.Pup!
Multumesc mult Milica. O zi frumoasa!
Cand e vorba de prajituri, nu pot sa lipsesc:)Delicioasa la maxim!Pup!
Licuta te asteptam 😉 Pupici si o zi cu soare!
Ideala oricand , ador praji cu visine !!! 😉
Multumesc Magda. Si noua ne plac visinele.
O zi frumoasa!
Imi plac teribil prajiturile cu visine. Si daca nu e foarte dulce, e exact pe placul meu!
Si mie imi plac prajiturile putin acrisoare. Pupici!
Dragă Ancuta, am făcut azi prăjitura aceasta și e, într-adevăr, delicioasă. Felicitări pentru rețetă!
Annie, ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Te mai astept cu drag!