Chiftele cu sos de rosii
Am constatat ca fac foarte rar chiftele, chiar daca ne plac mult. De data aceasta mi se facuse pofta de chiftele cu sos de rosii, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit o bunatate, exact pe gustul nostru :).
Pentru chiftele:
500 g carne tocata
1 ou
1 felie de paine
putin lapte
1 cartof ras
sare, piper
5-6 catei de usturoi
ulei pentru prajit
Pentru sos:
1 ceapa
2 gogosari
3 rosii mari de gradina
1 frunza de dafin
1/2 pahar vin
1 pahar apa
cimbru
1 mana de stafide
sare, piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim chiftelele. Inmuiem felia de paine in putin lapte iar cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful ras si painea stoarsa bine. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper.
Modelam chiftele potrivite ca marime, pe care le aplatizam putin si le prajim in ulei pe ambele parti.
Dupa ce s-au prajit le scoatem pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.
Pentru sos curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce a devenit lucioasa aduagam gogosarul si rosiile tocate marunt. Adaugam si vinul si lsama sa dea cateva clocote. Adaugam apoi apa, frunza de dafin si cimbrul si lasam sa fiarba pana scade suficient. Spre funal adaugam stafidele tocate marunt si condimentam cu sare si piper.
Adaugam chiftelele peste sos si mai lasam sa dea 2-3 clocote.
Servim calde cu garnitura preferata. Noi am avut piure de cartofi.
Am sa incerc si eu sosul cu stafide,ii dau un aer oriental.
Pansy sper sa-ti placa. Pupici!