Prajitura cu prune si nuci
200 g unt
5 oua
200 g zahar
200 g faina
100 g nuca macinata
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara
125 ml lapte
150 g ciocolata amaruie tocata grosier
500 g prune
Mod de preparare:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat mixam untul impreuna cu zaharul pana se omogenizeaza iar apoi adaugam galbenusurile si mixam in continuare.
Amestecam faina cu praul de copt si scortisoara si le adaugam peste amestecul de unt si galbenusuri. Amestecam usor pana se incorporeaza iar apoi adaugam laptele. La final adaugam nuca macinata si ciocolata tocata grosier. Amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Asezam deasupra prunele taiate fasii.
Dam apoi tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~40 minute).
Lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.