Placinta cu mere si aluat fraged
Placinta cu mere este unul din deserturile mele preferate. Nu este o prajitura pretentioasa, dar noua ne place foarte mult.
Aluat:
400 g faina
200 g unt
2 oua
1 plic praf de copt
5 linguri lapte
2 linguri otet
1 praf de sare
Umplutura:
1 kg mere
3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Pentru aluat cernem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute putin. Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.
Curatam merele de coaja apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama. Dam de pe foc si adaugam scortisoara apoi lasam putin sa se racoreasca.
Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.
Intindem o foaie de dimensiunea tavii (25×35 cm). Cu ajutoarul sucitorului asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt.
Presaram o lingura de gris apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.
Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita, din loc in loc.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu zahar si portionam.
Grozava , mai Ancuta … 🙂
Multumesc Diana.
Multumesc frumos pentru aceasta minunata reteta ,azi am facut-o ,si mi-a iesit o bunatate ,va pup :*
O placinta ce imi place foarte mult, mai ales ca este cu mere. Seara frumoasa!
Multumesc Rocsi. Si noi suntem fani placinta cu mere 🙂
Atat de buna placinta cu aluat de casa, o deliciosenie! Ma intreb oare de ce nu fac si eu, ca de mancat as manca! :))) Te-am pupacit, Ancuta!
Laura, pai ia pune-te pe treaba :))
Foarte Buna am incercat-o si eu:)
Multumesc. Ba bucur ca v-a placut. O zi frumoasa!
O placinta cu mere foarte buna. Am incercat-o si este foarte delicioasa. Multumim pentru aceasta reteta extraordinara.
Cu mare drag. Ma bucur ca v-a placut. Pupici!
Foarte bunnna
Multumesc mult. O zi frumoasa!
Aspect superb. Felicitari! Bunica mea ar fi foarte invidioasa ca poate si altcineva sa faca o asemenea placinta.
fff buna!!! 😉
Am incercat si eu reteta,in schimb nu mi a crescut aluatul ..nu e pufos..nu inteleg ce am gresit 🙁
Nu ai gresit nimic. Aluatul la aceasta placinta nu este pufos, este un aluat fraged.
Superrr bunaaaaa…si usor de facut….
Multumesc mult. O zi frumoasa!
azi am facut si eu!foarte buna!!
azi am facut-o si eu!foarte buna reteta!!multumesc Ancuta!!
Cu mare drag. Ma bucur ca ti-a placut. Pupici!
Si eu am facut-o azi!E buna!Multumim!
Azi am facut si eu aceasta prajitura si ca toate celelalte pe care le-am incercat dupa retetele publicate de dumneavoastra,mi-a reusit si nu doar atat,dar mi-a si placut…Va multumesc!
Magdalena, ma bucur mult ca ti-au placut retetele mele. Te mai astept cu drag!
maine o incerc si eu
Nu e aluatul atat de gros pe cat mi se parea..Ce am gresit ??
Aluatul nu este gros. Nu ai gresit nimic. Sper ca ti-a placut!
Am facut si eu dar imi iese partea de jos putin cam tare, ce sa fac ?
nu se pune zahar la acest aluat?
Nu se pune zahar in aluat. E un aluat care poate fi folosit si cu umpluturi sarate. O zi frumoasa si cu spor!
Este un deliciu! Aluatul se topeste in gura! Eu am facut-o cu dovleac si mi-a placut tare mult.
Alec, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut. Te mai astept!