Prajitura Rumba cu visine

De multa vreme nu am mai facut prajitura Rumba. Pentru mine aceasta prajitura era mult prea dulce, avand in blat rahat. Cand insa am vazut ideea de a inlocui rahatul cu visine, m-am gandit ca va fi exact pe placul meu. Si chiar asa a fost. Asa ca am scos reteta din caietul mamei, am refacut-o si v-am adus sa vedeti rezultatul :).

 



Ingrediente:

Blat:
6 albusuri
100 g zahar
4 linguri apa rece
100 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g nuca taiata
100 g visine fara samburi

Crema:
6 galbenusuri
150 g zahar
3 linguri lapte
250 g unt
1 lingurita extract de vanilie

In plus avem nevoie de:
2 foi de napolitana

Mod de preparare:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam treptat apa rece si mixam in contunuare.
Amestecam faina cu praful de copt, nuca si visinele bine scurse de suc si le adaugam in compozitie amestecand usor, pana cand se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana cand devine usor aurie deasupra, si trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.
Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul apoi adaugam laptele si amestecam bine. Fierbem compozitia pe baie de abur pana cand incepe sa se ingoase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet apoi adaugam extractul de vanilie si amestecam bine.
Untul, la temperatura camerei il mixam pana cand devine spumos iar apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam.

Pe in platou asezam o foaie de napolitana, taiata de dimensiunea blatului si o ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul peste crema si ungem cu restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana si dam la frigider pana a doua zi.

8 Responses to “Prajitura Rumba cu visine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *