Strudel cu visine si branza de vaci

Deserturile pe care le prefer contin fructe, sau branza iar daca le contine pe ambele, atunci pot sa declar ca este desertul perfect. Asa si cu acest strudel, pe care l-am ochit de ceva vreme la Dia. A fost dragoste la prima vedere…


Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
100 g unt topit
550 g branza de vaci
2 oua
4 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
4 linguri smantana
1 borcan de visine fara samburi
150 ml sirop de visine
2 linguri zahar
1 lingura amidon
200 g unt topit

Pentru topping:
2 oua
4 linguri smantana

Mod de preparare:

Eu am folosit foi de placinta proaspete pe care vi le recomand. Se lucreaza mai bine cu ele, si nu se rup.
Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand incep sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru umplutura de branza mixam branza de vaci cu ouale, smantana si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilia si omogenizam.

Pe planul de lucru punem o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si mai punem o foaie deasupra. Pe partea scurta punem 2-3 linguri din umplutura de visine, indoim capetele peste umplutura si apoi rulam.
La fel procedam cu urmatoarele doua foi pe care le umplem cu branza.
Pe planul de lucru punem alte doua foi unse cu unt. Asezam cele doua rulouri, intoarcem capetele si rulam.

Dintr-un pachet de foi mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cate un rulou cu branza si unul cu visine.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.
Mixam ouale impreuna cu smantana si ungem rulourile.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc rulourile deasupra (~30-40 de minute)
Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email

5 Responses to “Strudel cu visine si branza de vaci

Leave a Reply to Diaconta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *