Cornulete cu nuca de cocos si portocala
Mai sunt doar cateva zile pana cand sarbatorim Nasterea Domnului, si aceasta sarbatoare nu poate sa treaca fara sa avem pe masa prajituri si fursecuri. Astazi v-am adus o reteta simpla de fursecuri, pe care le puteti face impreuna cu copii.
200 g unt
3 galbenusuri
125 g zahar
coaja rasa de la o portocala
100 g nuca de cocos
250 g faina
Mod de preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam untul moale si coaja de portocala si mixam pana cand devine cremos.
Faina o amestecam cu nuca de cocos si o adaugam in compozitie. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Ii dam o forma rotunda si il invelim in folie alimentara. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat la frigider rupem bucatele din aluat (cam cat o nuca mai mica) si modelam cornuletele.
Le asezam apoi in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit 10-15 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Cat sunt inca fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu vanilie.
Apetisante!
Multumesc Angela.