Prajitura cu visine si jeleu

Prajiturile cu visine sunt preferatele mele si pentru ca este sezonul lor, le folosim la maxim. Combinatia cu branza este dintre cele mai reusite. Va recomand cu drag aceasta prajitura, iar daca conservati visinele o puteti savura si in afara sezonului.

 


Ingrediente:


Aluat:
320 g faina
30 g cacao
125 g zahar
2 oua
200 g unt

Crema:
150 g unt
150 g zahar
750 g branza de vaci
1 plic si jumatate budinca de vanilie
3 oua
coaja rasa de lamaie

Glazura:
250 g suc de visine
1 plic gelatina rosie Tort-Gelee

In plus avem nevoie de:
visine proaspete sau conservate

Mod de preparare:

Pentru aluat mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul apoi adaugam untul moale si mixam pana se omogenizeaza.
Faina o amestecam cu praful de cacao si o adaugam peste amestecul de oua si unt. Mixam pana se incorporeaza  si obtinem un aluat nelipicios.
Intindem aluatul in tava dreptunghiulara (25*35 cm) si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim crema. Mixam zaharul cu ouale apoi adaugam untul topit, dar nu fierbinte. Adaugam branza de vaci si praful de budinca si mixam pana se omogenizeaza. La final adaugam coaja rasa de lamaie.

Scoatem tava din frigider si turnam peste aluat jumatate din crema de branza. Peste crema asezam visinele fara samburi iar apoi intindem si restul de crema.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste usor deasupra ~40 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pentru jeleu amestecam sucul de visine cu 1 lingura de zahar si praful de jeleu si punem pe foc sa dea un clocot. Dam de pe foc, lasam sa stea un minut iar apoi intindem peste prajitura, incepand din mijloc.
Dupa ce s-a inchegat jeleul putem portiona prajitura folosind un cutit bine ascutit.

3 Responses to “Prajitura cu visine si jeleu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *