Chifle cu praf de copt

De cativa ani noi nu mai cumparam paine, doar in cazuri extrem de rare. Din acest motiv nu prea imi lipseste drojdia proaspata din casa si cateva pliculete cu drojdie uscata, asa de rezerva. Zilele trecute insa, am ramas fara drojdie si desigur, fara paine. Mi-am amintit ca vazusem o reteta de chifle pe blogul Laurei si aceasta a fost salvarea noastra. Mi-au iesit 8 chifle pufoase si foarte rapid de preparat.

Ingrediente:

400 g faina
6 g praf de copt
260 g iaurt
4 linguri ulei de masline
1 lingura de sare

Pentru finisat:
1 ou
sare grunjoasa
mix de semninte

Mod de preparare:

Faina amestecata cu praful de copt le cernem intr-un castron. Fcaem o gropita in mijloc si adaugam lingura de sare, iaurtul si uleiul de masline.
Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Impartim aluatul in opt parti egale din care vom forma chifle.
Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Presaram deasupra sare grunjoasa si seminte.

Crestam fiecare chifla cu un cutit bine ascutit apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos (~30 de minute).
Lasam chiflele sa se raceasca pe un gratar de bucatarie apoi se pot servi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *