Papanasi
Astazi v-am adus un desert care nu are nevoie de prea multe prezentari: clasicii papanasi cu dulceata.
Ingrediente:
350 g branza de vaci
250 g faina
1 ou
80 g zahar pudra
1 plic praf de copt
coaja rasa de lamaie
1 lingurita extract de vanilie
ulei pentru prajit
In plus avem nevoie de:
smantana
dulceata de afine
Mod de preparare:
Mixam branza de vaci bine scursa cu oul, zaharul pudra si extractul de vanilie. Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste amestecul de branza. Framantam usor pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Rasturnam pe masa de lucru bine infainata si impartim aluatul in patru parti egale.
Din fiecare bucata rupem o bila de aluat (cat o nuca). Aluatul ramas il modelam sub forma de papanas, facandu-i o gaura in mijloc. Vor rezulta patru papanasi si patru bilute.
Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul apoi prajim papanasii, la foc mic pana se rumenesc pe ambele parti.
Scoatem papanasii pe servete de bucatarie, pentru a elimina excesul de ulei.
Asezam apoi pe o farfurie si servim cu smantana si dulceata de afine.
Mulțumesc 🙂