Chec din albusuri, cu nuci si fructe deshidratate

De multe ori imi raman albusuri pe care nu le arunc, ci le pun la congelator. Cand vrem un desert rapid, doar dezghet o punga cu albusuri si in felul acesta avem un chec pufos si aromat langa cafeaua de dimineata.

Ingrediente:

  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura extract de vanilie
  • samburi de nuca (~4-5 nuci)
  • 100 g frcute deshidratate (curmale, stafide, prune, merisoare)
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa si zaharul se topeste.

Adaugam uleiul in fir subtire si mixam continuu apoi adaugam extractul de vanilie. Amestecam 8 linguri de faina cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma de albusuri. Amestecam usor pana cand se incorporeaza. Din compozitia obtinuta oprim o cana pe care o amestecam cu doua linguri de cacao.

In restul aluatului adaugam cele 4 linguri de faina ramase si amestecam usor, pana cand se incorporeaza. Tocam fructele marunt si le adaugam in compozitie, amestecand usor.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Adaugam apoi compozitia cu cacao pe toata suprafata checului si cu un cutit amestecam cele doua compozitii, pentru a obtine efectul marmorat.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit (180°C) pentru ~45 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Scoatem checul din tava si il lasam la racit pe un gratar de bucatarie.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.