Prajitura Furnicuta

De multa vreme vroiam sa incerc prajitura aceasta. In sfarsit i-a venit randul, iar rezultatul a fost fix pe gustul nostru: o prajitura fina si delicioasa.

 



Ingrediente:

Blat cu nuca:
5 albusuri
5 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
2 linguri faina

Blat cu mac:
6 albusuri
6 linguri zahar
3 linguri mac macinat
3 linguri faina

Crema:
11 galbenusuri
13 linguri zahar
8 linguri apa rece
250 g unt
coaja rasa de lamaie
1 lingura extract de vanilie

In plus avem nevoie de:
2 foi de napolitana

Mod de preparare:

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Faina o amestecam cu nuca macinata si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25*35 cm), tapetata cu hartie de copt. Nivelam iar apoi dam la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste usor deasupra (10-15 minute).
Scoatem foaia pe un gratar si o lasam sa se raceasca apoi indepartam uosr hartia de copt.

La fel procedam si cu foaia cu mac.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat apa rece si mixam dupa fiecare lingura.
Punem amestecul pe baie de abur si amestecam pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Untul, la temperatura camerei il mixam pana devine spumos apoi adaugam cate o lingura din crema de oua si mixam pana se omogenizeaza. Impartim crema in trei parti.
Foile de napolitana le taiem la dimensiunea celor doua foi coapte.
Pe un platou asezam o foaie de napolitana peste care intindem o parte din crema. Asezam blatul cu mac peste care intindem inca o parte din crema apoi blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana.

Punem un alt platou peste prajitura si dam la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce a stat la frigider se taie foarte usor.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

One Response to “Prajitura Furnicuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *