Biscuiti cu nuca

Ca in fiecare an Mos Nicolae este asteptat cu biscuiti si o cana cu lapte. Pana acum pregateam biscuitii impreuna cu copiii, insa anul acesta copiii au vrut sa pregateasca singuri biscuitii pentru Mos. Cu siguranta Mosul o sa fie mult mai darnic, dupa ce va gusta din acesti deliciosi biscuiti cu nuca.

Ingrediente:

Aluat:

  • 300 g faina
  • 100 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar brut
  • 165 g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 1 lingura rom
  • 1 ou

In plus avem nevoie de :

  • gem acrisor (pentru uns biscuitii)
  • zahar pudra (pentru finisat)

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un castorn si o amestecam cu amidonul si praful de sare. Adaugam zaharul si nuca macinata. Adaugam untul rece, taiat bucatele si apoi romul si oul.

Framantam un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Formam o bila, pe care o incelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce a stat la rece, rupem cate o bucata de aluat si o intindem pe masa infainata, in foaie subtire. Decupam biscuitii cu ajutorul unui decupator.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 8-10 minute.

Lasam biscuitii sa se raceasca apoi ii ungem cu gem si lipim cate doi biscuiti. Puteti sa folositi un decuparor simplu pentru ambii biscuiti, sau jumatate din biscuiti ii puteti decupa cu un decupator cu model,

La final pudram biscuitii cu zahar si ii putem servi, dar ei se pot pastra foarte bine in cutie metalica inchisa.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *