Somn la cuptor

Ingrediente:

1 somn fara cap si coada (intreg avea 1,7 kg)
2 cepe
1 morcov
2-3 rosii sau bulion
4 catei de usturoi
2 ardei
200 g cascaval
cimbru
sare, piper

Mod de preparare:

Asa a aratat pestele inainte de preparare. Din cap si coada am facut bors.

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.
Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.
Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.
Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau bulionul) si usturoiul pisat. Presaram cimbrul deasupra.

Punem 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Acoperim cu capac si dam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.
Scoatem apoi tava din cuptor si radem restul de cascaval deasupra.
Mai dam la cuptor, fara capac inca 10-15 minute.

Portionam si stropim cu zeama de lamaie.
Noi am mancat cu mamaliguta si a fost o bunatate.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Somn la cuptor

  • EXTRAORDINAR DE BUNA!
    Avand in vedere ca sunt barbat, cochetez cat de cat cu bucataria, dar nu sunt cel care gateste mancarea de zi cu zi in casa, vreau sa spun ca a iesit minunata. Reteta am respectat-o aproape in totalitate cu deosebirea ca am pus ceva mai multe rosii pentru ca imi place mai mult sos in mancare si am bagat-o la cuptor intr-un vas roman.
    Mii de multumiri Ancutei!

  • Mihai ma bucur mult ca ti-a placut. Te mai astept sa incerci si alte retete.
    Duminica frumoasa!

  • Bogdan Matei
    3 months ago

    Buna seara, am incercat reteta ieri seara . Toate bune si frumoase dar cred ca sunt niste erori severe la timpii de coacere. Am urmat compoziția si metoda de pregătire. Morcov tocat mărunt, ceapă julien, ardei cubulete si tot restul. Totul a fost pus la cuptor preincalzit unde stătuse cateva ore inainte o friptura de vită fiind foc continuu. Din dorinta de a avea partea vegetală bine făcută am lăsat cu vreo 10 min in plus fiecare etapă de coacere. Rezultatul: aspect si miros super, pestele bine facut,vegetalele semicrude.cred ca vegetalele ar trebui calite inainte de a fi puse împreună la cuptor cu pestele.

    • Anca Mihaela Draghici
      3 months ago

      Bogdan, poti cali legumele inainte. Noua ne plac legumele “al dente”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *