Tort Egiptean

Va doresc tuturor un an linistit, plin de bucurii si sanatate

Ingrediente:

Foaie: (avem nevoie de 3 foi)
2 albusuri
2 linguri zahar
1/2 lingura faina
40 g nuci macinate (sau alune)


Crema 1:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
340 ml lapte
2 linguri amidon
170 g unt
1 esenta de vanilie

Crema 2:
200 ml frisca lichida
150 g zahar
120 g nuci sau alune zdrobite (eu le-am macinat)

Mod de preparare:

Foile:
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc. Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.

Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca usor deasupra.
Am incercat sa coc si cu tava tapetata cu hartie de copt, dar e mai greu de dezlipit hartia 🙂
Pana se coace spalam ustensilele si pregatim inca o foaie. Repetam aceasta operatiune de doua ori ( ne trebuie 3 foi).
Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema 1:
Amestecam bine galbenusurile cu zaharul si amidonul si treptat adaugam laptele. Punem compoitia pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam a racit.
Mixam untul spuma cu vanilia. Adaugam untul treptat in budinca de galbenusuri si mixam bine.

Crema 2:
Zaharul se pune pe foc si se caramelizeaza. cand a capatat o culoare aurie il intindem in foaie subtire pe hartie de copt unsa putin. Lasam sa se racasca apoi punem caramelul intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.
Batem frisca bine si adaugam caramelul zdrobit si nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza.

Asamblarea:
Pe un platou asezam o foaie apoi intindem 1/3 din crema de vanilie si deasupra 1/3 din crema de frisca. Punem urmatoarea foaie si iar crema de vanilie si crema de frisca. Deasupra intindem restul de crema de vanilie si crema de frisca.
Intindem putina crema pe margini si imbracam marginea in nuca macinata.

Tortul nu este foarte spectaculos la exterior, dar are un gust senzational.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Tort Egiptean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *