Tarta cu mere
Ingrediente:
10-12 mere
6 linguri de zahar
100 g margarina
6 oua
200 g zahar
1 zahar vanilat
6 linguri faina
1 praf de copt
Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii.
Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe margini (~ doua degete). Se taie margarina bucatele si se pune in tava iar apoi merele, cu partea scobita in jos.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.
Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Galbenusele se freaca cu zaharul si vanilia. Se adauga apoi faina si praful de copt.
Se bat albusele spuma si se incorporeaza cu grija in aluat.
Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se coace (se incearca cu scobitoarea).
Se desprinde tarta de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastorna pe un platou.
Se poate servi cu frisca (noua ne place simpla).
Buna, in primul rand imi place mult blogul tau pe care l-am descoperit de curand:)
As vrea sa incerc tarta asta care arata minunat dar nu stiu exact ptr ce e margarina care e listata la indrediente,,,,
multumesc,
L.
L. ma bucur mult ca iti place blogul meu si te astept.
Margarina se pune in tava peste zaharul caramel, scrie in modul de preparare :).
Sper sa iti placa si te astept cu impresii. Pup!
of, am fost eu neatenta, scuze:) mi-au luat ochii pozele cu tarta atat de frumoasa 🙂
multumesc!
L.
L nu este nicio problema. Se intampla sa gresec si eu si ma bucur cand ma trage cineva de maneca. Pupici!
Buna draga mea,
Este prima data cand fac o tarta cu mere. Si este dupa reteta ta. Mi-a iesit o minune. 🙂 Toata lumea s-a bucurat de ea.
Multumesc, Valentina
Valentina ma bucur ca v-a placut tarta. Te mai astept cu drag!
cand caramelizezi zaharul ai putea adauga nuci mie mi-a iesit grozava cu nuci
Nu e rea ideea cu nucile :). La fel de bine merg si cateva visine din dulceata.
forte buna 🙂 multumesc
mai sa fie !!!!
in sfarsit o femeie pe cre o epreciez si eu! e vorba evident despre autoarea blogului/retetelor !
Ce onoare pe capul meu… sa fiu singura femeie apreciata :)).
Iti multumesc pentru vizita si iti doresc o saptamana frumoasa!