Negresa cu inima de cocos
Ingrediente:
240 g unt
320 g ciocolata amaruie
300 g zahar
6 oua
200 g faina
1 praf de copt
Pentru inima de cocos:
350 ml lapte condensat indulcit
120 g nuca de cocos
Rupem ciocolata bucatele si punem pe foc mic impreuna cu untul si lasam sa se topeasca.
Cand s-au topit stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva.
Lasam apoi sa se racoreasca putin, dupa care adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat. Mixam bine pana se omogenizeaza.
Pentru umplutura amestecam laptele condensat cu nuca de cocos.
Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem din loc in loc cate o lingura din inima de cocos.
Cu varful unui cutit sau cu un betigas pentru frigarui amestecam cele doua compozitii.
Dam la cuptor, la 170 de grade 40-45 de minute. Testam cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.
Lasam sa se raceasca si portionam.
Va poftesc la o negresa pufoasa si aromata (si desigur o cafea) 🙂
Multumesc Laura A.
Ancuta, ma bagi in ispite ciocolatoase, la ora asta… ca dupa aia sa alerg toata saptamina… Dar o feliuta cu cocos si cioco, tot as servi… Pupici !
Daniela astazi e ziua noastra si avem dezlegare la ispite ciocolatoase :). Pupici
La multi ani!Iti doresc o zi plina cu flori si cat mai calduroasa.
Hapleablog iti multumesc mult. O primavara frumoasa iti doresc!
Pot sa-ti urez azi o primavara frumoasa? Ca ieri n-am apucat. :)))
Prajiturica ti-a iesit f frumoasa. Si e buna, am facut-o si eu si stiu asta sigur. :)))
Miha iti multumesc si iti urez o primavara fericita!
Prajitura chiar a fost buna, ne-a placut si noua mult. 🙂 Pupici
Numele m-a facut foarte curios de gust, o voi prepara in curand si vedem si gustul…
Claus sper sa iti placa. O zi buna!
super de gustoasa nota10 eu am incercato ai retete super succes in continuare
Iti multumesc mult. Ma bucur ca iti plac retetele mele.
Te mai astept cu drag. O zi frumoasa!