Paine mediteraneana cu ulei de masline

Am facut astazi o paine foarte buna. Ruxy multumesc mult pentru reteta, ne-a placut tare mult.

Ingrediente:



300 ml apa calduta
450 g faina
1 lingutita cu sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline extravirgin
7 g drojdie uscata


Mod de preparare:

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute. Adaugam apoi uleiul si ai framantam 3 minute.

Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline.

Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit o modelam in forma dorita, cu mainile unse bine cu ulei de masline.
Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si crestam cu un cutit bine ascutit.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar.

4 Responses to “Paine mediteraneana cu ulei de masline

  • Cu mare drag Ancuta, ma bucur ca ti-a placut…e o paine foarte reusita…

  • Multumesc Ruxy! Este tare buna, mi-a placut mult. Sigur o sa mai fac :). Pupici!

    • buna seara, eu am cuptor fara ventilatie si nu se rumeneste painea deasupra, ce ma sfatuiti sa fac? multumesc

      • Anca Mihaela Draghici
        4 months ago

        Cand am facut prima data aceasta paine nu aveam cuptor cu ventilatie. Nu este o paine cu o coaja foarte rumena. Daca este coapta, nu cred ca are importanta daca nu se rumeneste foarte tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *