Paine cu lapte
Inca o painica buna marca Ruxy :). Multumesc mult!
Ingrediente:
280 ml lapte
130 ml apa
2 linguri unt
675 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita si jumatate drojdie uscata
Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.
In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit dam aluatului o forma rotundaa si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Crestam painea, o ungem cu putin lapte si presaram faina.
Coacem in cuptorul incins la 220 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem painea din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.