Tarta cu mere si miere

Ingrediente:

1 ou
50 g zahar
2 linguri ulei
150 g smantana
200 g faina
1 lingurita praf de copt
500 g mere


Pentru topping:

250 ml lapte
2 linguri miere
2 lingurite scortisoara
2 linguri faina
25 g unt
samburi de nuca

Mod de preparare:

Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.

Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe partea rotunda, dar fara a ajunge pana jos.
Asezam merele in tava, peste aluat, cu partea crestata in sus.

Pentru topping punem laptele pe foc impreuna cu mierea si scortisoara. Lasam sa se incalzeasca. Adaugam apoi faina si untul moale si amestecam bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dam de pe foc si turnam peste merele din tava.
Deasupra punem nuca rupta bucatele.

Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Print Friendly, PDF & Email

12 Responses to “Tarta cu mere si miere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *