Prajitura Suzette

Cu putina intarziere urez si eu tuturor Florilor si Florinilor LA MULTI ANI. Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de fericire. Din partea mea cu drag, un mic “dulce”. 🙂

Ingrediente:

Blat:
6 oua
150 g zahar
70 g faina
80 g nuca macinata
1 praf de copt


Crema:
4 oua
150 g zahar
200 g unt

Pt ornat:
100 g zahar
100 g nuca

Mod de preparare:

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.
Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in alaut, amestecand usor, pana se incorporeaza.
La final adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana se aureste usor deasupra.

Scoatem dintava si lasam sa se raceasca.

Crema:
Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana devin spuma. Amestecam la foc mic pana se ingrosa.
Dam de pe foc si lasam la racit.
Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.
Intindem crema pe blatul racit.
Pentru ornat caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine.
Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit.
Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu sucitorul.
Presaram nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece.

Dupa ce s-a racit putem portiona cu un cutit bine ascutit.

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses to “Prajitura Suzette

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *