File de cod cu sos de patrunjel

Ingrediente:

500 g file de cod (sau orice alt peste alb)
25 g unt
150 ml lapte
150 ml apa
1 frunza dafin
sare, piper


Pentru sos:
25 g unt
4 lingurita rase faina
4 linguri rase smantana
1 galbenus
3 linguri patrunjel tocat
zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Pestele se spala si se pune la fiert impreuna cu untul, laptele, apa si condimentele. Se aduce la puctul de fierbere apoi se da focul mic si se acopera. Lasam sa fiarba 10-15 minute.
Scoatem pestele pe o farfurie iar sosul il mai fierbem inca 5 minute. Stingem focul si scoatem frunza de dafin.
Pentru sosul de patrunjel:
Amestecam untul moale cu faina pana se omogenizeaza si punem la foc mic 1 minut (amestecand continuu).
Luam de pe foc si adaugam treptat sosul in care a fiert pestele.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba 5 minute amestecand.
Tragem de pe foc si adaugam galbenusul amestecat cu smantana.
Punem pentru ultima data pe foc cat sa se incalzeasca, sa nu fiarba.
Stingem apoi focul si adaugam coaja si zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.
Servim pestele cu sos si garnitura de cartofi sau orez.

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses to “File de cod cu sos de patrunjel

Leave a Reply to maria mihalache Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *