Placinta cu rabarbar

Ingrediente:

5 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
1 si 1/2 cana faina
1 praf de copt
5-6 tije de rabarbar
putin gris (~1 lingura)
6 linguri de zahar (pentru spuma)
cateva picaturi de zeama de lamaie


Mod de praparare:

Curatam tijele de rabarbar si le taiem bucatele.

Presaram apoi gris peste ele si amestecam. Dam deoparte rabarbarul si ne ocupam de aluat.
Mixam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam apoi laptele si uleiul si amestecam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros, dar care totusi curge.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem pe toata suprafata tavii.
Asezam bucatile de rabarbar peste aluat.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.

Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devine lucioasa spuma.
Scoatem prajitura din cuptor si asezam deasupra spuma.

Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Print Friendly, PDF & Email

47 Responses to “Placinta cu rabarbar

  • cred ca a iesit o bunatate ! cel putin dupa cum arata.

  • si eu cred ca este foarte buna prajiturica; mama face cu caise si e delicioasa 🙂

  • Multumesc Pansy. E tare buna si pufoasa. Un weekend placut!

  • Mire asa este, merge foarte bine si cu alte fructe. Pupici!

  • Hallo Anca,
    danke! 😀

    Lange nicht gseh'n!

    Gruß
    Dani

  • dar rubarba nu e rosie? la tine de c e verde deschis? sunt mai multe feluri?

  • Felicitari colega, foarte buna reteta iar prajitura delicioasa. am fost colege la ROGER 🙂

    • Ma bucur ca iti place prajitura. Te mai astept cu drag si poate imi spui si care din colege esti ;).

      O saptamana faina!

  • foarte buna si nu e gretoasa deloc
    alina

  • Am facut si io si a iesit super!!!!!


  • am facut placinta pas cu pas si a iesit foarte gustoasa, multumesc!

  • Am facut si eu prajitura, foarte buna, dar bezeaua mi-a iesit mai groasa ca la tine si cred ca era….cruda ca sa zic asa si rumenita doar deasupra. Vad ca si la tine in poze e alba si maro doar deasupra….asa trebuie sa fie? ma asteptam sa fie uscata, crocanta toata.

    • Bezeaua nu va iesi crocanta, ci asa alba la interior. Ca sa fie crocanta bezeaua trebuie coapta la foc foarte mic, timp de 1-2 ore, ori la aceasta prajitura nu este posibil.

  • Ce masura are cana – 200 ml? Multumesc pt raspuns.

  • Multumesc mult! Azi se baga la cuptor 🙂 aseara m-a prins o ploaie cu gheata si a disparut dorinta de prajiturit 😀

  • Buna , tocmai am facut si eu aceasta prajitura si e super. P.s eu am uitat sa las suc de lamaie pt albusuri si tocmai ce l-am baut dar am inlocuit cu coaja rasa si e foarte aromata .

  • Buna,dar nu ceva care sa ma dea pe spate.

    • Jana, nici nu este o prăjitură care te da pe spate. Este o simpla plăcintă, pufoasă si aromata,care merge perfect langa o cafea.

  • As dori sa incerc aceasta reteta. Imi spuneti va rog dimensiunea tavii folosite de dv.? Va multumesc.

  • Multumesc frumos! O zi minunata va doresc. Liliana
    P.S. Sper sa imi reuseasca si mie la fel de bine ca si dv. 🙂

  • Cu mare drag, Liliana! Sunt sigura ca va iesi la fel de bună. O zi frumoasă si cu spor!

  • Va multumesc doamna Ancuta!

  • O prăjitură minunata . A iesit extraordinar. Va multumesc .

  • Buna cat este 1 / 2. Multumesc

  • Am facut si eu..e super buna

  • E la cuptor…am combinat-o cu banane…cred ca e o bunătate!!! Multumesc !!!

  • cam mult o jumatate de cana de ulei…
    nu se specifica de la inceput ca zaharul se imparte jumatate cu galbenusurile si jumatate cu albusurile…
    daca punem albusurile dupa doar 10 min de stat placinta in cuptor apoi punem albusurile si lasam pana la sfarsit….se lasa…
    sorry ptr.critici dar sunt pe deplin intemeiatw…

    • Nu ma deranjeaza criticile, atata timp cat sunt constructive. Din pacate nu ai citit reteta cum trebuie.
      1 Zaharul nu se imparte. Este specificat foarte clar la ingrediente: 1 cana de zahar iar mai jos 6 linguri zahar pentru spuma.
      2 Nu inteleg ce se lasa, ca la mine nu s-a lasat nimic 😀
      De ce ti se pare mare cantitatea de ulei? Este vorba de 100 ml.

      P.S. Din comentariile de mai sus poti afla ca prajitura a fost incercata de mai multe persoane, care au fost multumite. Nu inteleg care sunt criticile.

  • Ceau Anca. Am facut prajitura de 2 ori la interval de 2-3 zile. A iesit super. Mersi de reteta. Mersi. Salutari dragi. Corina (fosta colega club foto);-)

  • Foarte buna.Anca!!asteptam sa se raceasca..da.ne o reteta si de racire??copiii nu mai au rabdare

    • Reteta pentru racire e doar rabdarea, dar nici la noi nu prea functioneaza :))). Ma bucur ca v-a placut.

  • Cam tarziu sa las o apreciere dupa ~ 10 ani de cand in fiecare primavara caut reteta dv si iese delicioasa de fiecare data. Eu o fac cu zahar brun (bastard) care are gust caramelizat si las spuma sa se coaca bine. Iese cremoasa si cu o roua de caramel deasupra…a devenit o clasica a familiei. Multumesc pentru inspiratie!

    • Anca Mihaela Draghici
      2 years ago

      Niciodata nu e prea tarziu :). Multumesc mult pentru apreciere si ma bucur ca va place.

Leave a Reply to wezy gaming hdhdhdhjjyr 2 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *