Prajitura cu rabarbar
Ingrediente:
6 oua
250 g zahar
1 pahar ulei
1/2 pahar apa
1 praf de copt
250 g faina
5-6 tije de rabarbar
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam apoi apa si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi o incorporam usor in aluat, cu miscari de jos in sus.
Turnam aluatul in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Tijele de rabarbar le curatam iar apoi le taiem bucatele. Presaram putin gris peste ele iar apoi le asezam in tava, pe toata suprafata aluatului.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra, si trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava. Pudram cu zahar si portionam.
Tare buna. Si eu am in plan ceva dulce cu rubarba. O zi frumoasa!
Pufoasa si buna :)Imi place cum arata !
Multumesc mult Sara. Eu am facut dulceata, pentru ca am primit un brat de rabarbar 🙂
Pup!
Multumesc Mire. O seara frumoasa!
Arata tare pufoasa!…Yammy…Pupici!
Multumesc Licuta. Pup!
Am incercat aceasta reteta si a iesit delicioasa.
Multumesc pentru reteta!
Adriana ma bucur ca ti-a placut. O zi frumoasa iti doresc!
am incercat si eu reteta e minunata multumim
am incercat si eu multe retete postate de tine ,au iesit super multumesc mult
Elena ma bucur ca ai incercat si ti-au placut retetele.
Te mai astept cu mare drag! O zi frumoasa!
dar nu se mai pune si albusul batut deasupra?in loc de zaharul pudra?ms.sa se creeze acel aspect de spuma.?
Aceasta este o varianta fara spuma de albus deasupra. Uite aici si prajitura despre care vorbesti: http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/placinta-cu-rabarbar.html
O zi frumoasa!
bine dar cate minute trebuie sa stea la cuptor!
Depinde de cuptorul fiecaruia. In reteta am scris pana cad se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii. Asta inseamna ~40 de minute, dar asa cum am spus depinde de cuptor.