Muschiulet de porc cu legume si orez
Ingrediente:
1 muschiulet de porc
1 ceapa verde
1 ardei rosu
fasole verde (~10 pastai)
1/2 cana mazare
4 linguri sos de soia
5 catei de usturoi
piper
chili
1 lingurita rasa amidon
1 cana orez
Spalam bine orezul in mai multe ape apoi il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 20 de minute. Daca mai trebuie mai adaugam apa. Dupa ce a fiert acoperim cu un capac si il lasam 10 minute.
Intre timp taiem muschiuletul in bucati mici. Punem carnea intr-un bol impreuna cu sosul de soia si usturoiul taiat feliute. Lasam sa stea pana pregatim legumele.
Taiem ceapa rondele iar ardeiul feliute subtiri. Fasolea o taiem in bucati mai mici.
Incingem 2 linguri ulei de masline in wok si adaugam carnea. Amestecam bine pana isi schimba culoarea iar apoi o scoatem pe o farfurie.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam legumele si lasam 5-10 minute, amestecand continuu.
Adaugam apoi carnea si sosul in care am marinat carnea. Dizolvam amidonul in cateva linguri de apa si il adaugam in wok. Lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi adaugam piper si chili si oprim focul.
Servim cald alaturi de orezul fiert.
Foarte frumos Ancuta, bravo…o seara placuta.
Multumesc mult Miodrag.
O saptamana linistita!
Cum as putea sa refuz porcul?? ever !! arata foarte bine !! lovely, super extra gustos 😉 Pupici
Anto multumesc pentru aprecieri. Cam asta a fost si reactia sotului meu (nici el nu ar refuza porcul ever :))) ). Pupici!
O bunatate!!! (cea mai buna leguma e porcul)…Pupici!!!
Usor si simplu, arata bine, as manca si eu o portie 🙂
Licuta multumesc :). O zi frumoasa!
Mihaela te servesc cu drag cu o portie. Asa este, e foarte simplu de facut. Pup!