Gem de zmeura

Am facut ieri gem de zmeura, asa numai de gust (am avut doar 1 kg). A fost mai mult din curiozitate. Ce curiozitate? Pai haideti sa va povestesc. Mi-am achizitionat recent un aparat pentru suc de rosii. Producatorii spun ca ar scoate si samburii de zmeura, asa ca l-am testat. Un lucru e sigur: merge foarte repede (deci pentru rosii va fi perfect). La zmeura au mai trecut si samburi, dar nu chiar toti.
Concluzia mea: aparatul este bun iar gemul aromat si cu samburi putini.

Cu aceasta reteta raspund provocarii “Dulce Romanie” gazduita luna aceasta de Flory.

 Ingrediente:

700 g zmeura (dupa ce am trecut-o prin aparat)
500 g zahar
sucul de la 1/2 lamaie


Mod de preparare:

Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.

Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.

Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.
Cand a inceput sa se lege am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat putin pe foc.
Am pus apoi gemul in borcane spalata si sterilizate si le-am intors pe capac. Am acoperit si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.
Mi-au iesit 2 borcane de gem bun si aromat.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Gem de zmeura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *