Tocanita de vitel

Pentru astazi am pregatit o mancare simpla, dar gustoasa. Eu sunt un mare fan al carnii de vitel, dar din pacate o gasesc destul de rar.

Ingrediente:

400 g carne de vitel
3 cepe
2 ardei
3 rosii
1 lingura bulion
sare, piper
1 frunza de dafin
cimbru
2-3 linguri ulei de masline


Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut.
Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.

Adaugam rosiile taiate marunt, frunza de dafin si apa cat sa acopere carnea.  Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit 15-20 de minute.
Descoperim oala si adaugam bulionul si cimbrul tocat marunt. Lasam sa mai fiarba pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita. Potrivim apoi de sare si piper si stingem focul.

Servim calda, cu garnitura preferata. Noi am mancat cu paste si salata.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Tocanita de vitel

Leave a Reply

Your email address will not be published.