Tort Moccacino

Postarea de astazi este una din cele mai speciale. Astazi am sarbatorit-o pe mama.  Este o dubla aniversare, ziua de nastere si cea de nume. Nu puteam sarbatori fara un tort. Am vrut sa fie unul special, asa ca pentru mama.
Nu am destule cuvinte sa-i multumesc mamei si nici destule urari. Ii doresc sa fim cat mai multi ani impreuna si sa ne bucuram de ea!
La multi ani mama scumpa si draga!!!

Ingrediente:
Blat:
3 oua
150 g zahar
70 g nuca macinata
70 g faina
2 lingurite rase praf de copt
40 ml cafea espresso
130 ml ulei
90 ml lichior de ciocolata


Crema:
225 g ciocolata alba
6 foi de gelatina
6 galbenusuri
4 linguri zahar
50 ml lapte
4 linguri lichior de ciocolata
350 ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar pudra
500 g branza de vaci fina
8 linguri espresso rece
2 lingurite ness
~20 biscuiti amarettini
~20 bezele

Bordura:
400 g ciocolata amaruie
100 g unt
50 ml lapte

Mod de preparare:

Blatul:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza.

Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in crema de ou.

Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si le incorporam usor in aluat.
Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la foc potrivit ~ 40 de minute. Testam cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.
Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:
Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, lichiorul, ciocolata rupta bucati si laptele. Punem torul pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc.
Hidratam gelatina in apa rece ~5 minute.
Adaugam gelatina hidratata in crema de galbenusuri putin racorita (atat cat sa fie suportabila la deget) si amestecam pana se dizolva. Dam apoi la racit.

Dupa ce s-a racit mixam crema de galbenusuri cu branza de vaci pana se omogenizeaza.
Smantana pentru frisca o mixam cu cele 4 linguri de zahar pudra pana devine spumoasa. Adaugam apoi crema de branza in frisca batuta si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Impartim crema in doua parti egale. In una din creme adaugam cafeaua amestecata cu 2 lingurite de ness si omogenizam.
Punem blatul racit pe un platou si montam un inel de tort in jurul lui.
Punem crema de branza peste blat iar apoi biscuitii rupti grosier. Urmeaza apoi bezele zdrobite in bucati mai mari.

Apasam putin cu mana si apoi acoperim cu crema de cafea.
Dam tortul la frigider peste noapte.

A doua zi ne ocupam de bordura (inspiratia a fost Miha).
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul, la foc mic.
Taiem o fasie de folie pentru ambalat, din aceea cu buburuze (sau pocnitori). Intindem ciocolata topita pe o folie. Lasam sa se raceasca, doar atat cat sa nu mai curga.
Scoatem inelul din jurul tortului si ungem marginea cu putina frisca batuta. Montam folia cu ciocolata si dam la frigider pana se intareste.
Lasam 1 ora la frigider apoi indepartam usor folia.

Ornam dupa preferinte si pricepere.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

35 Responses to “Tort Moccacino

  • La multi ani sanatosi mamei tale,si sa va bucurati de ea cat mai mult timp.
    Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresit,doresc sa-mi fac si eu prieteni care sa ma urmareasca si sa comenteze daca le place ce vad la mine sau nu.Multumesc mult.DiaMar-bucataria galbena diamar99blogspot.com

  • La multi ani mamei tale! Tortul este genial. E de retinut. Pupici!

  • La multi ani mamei! Sa fie sanatoasa si fericita multi ani de acum incolo!
    Sper sa nu te superi, am adaugat blogul tau la lista de bloguri pe care le urmaresc, daca iti face placere, ma poti adauga si tu in lista ta. Imi place mult cum arata tot ce gatesti tu pe aici.

  • La multi ani mamei tale!
    Superb tort!

  • DiaMar iti multumesc mult. Multa bafta cu noul blog.
    Maria Elena iti multumesc pentru urari. Ma bucur ca m-ai adaugat la lista ta de bloguri. Iti urmaresc blogul cu placere. O zi frumoasa!

  • Sara&Miki va multumesc mult pentru urari. Tortul a fost foarte apreciat. Sper sa va placa.
    O saptamana frumoasa sa aveti!

  • Alexandrina iti multumesc mult.
    Pupici!

  • La multi ani mamei tale, a avut un tort minunat si cred ca este foarta mandra de fata ei 🙂

  • La multi ani mamei tale ! Tortul arata de nota 10 + ! Felicitari !

  • Mihaela iti multumesc foarte mult. pupici!

  • Multumesc draga Mimmi. O seara frumoasa iti doresc!

  • Superb tortul!!! La multi ani mamei tale! Pupici!

  • Ancuta, ce fain arata tortul tau! Si ideea asta cu bordura de la Miha e super! Am vazut-o mai demult la ea, dar nu am incercat-o. O singura nedumerire as avea…cum se taie tortul final? E ok asa cu bordura…sau cam opune "rezistenta"?

  • La multi ani sanatosi si frumosi mamei tale dragi!
    Tortul arata minunat.
    PUP!

  • Betty incearca bordura fara nicio frica. Se taie foarte bine. Mi-e mi-a dat ceva emotii la inceput, dar s-a comportat foarte bine.
    Pupici!

  • Licuta iti multumesc mult. O zi frumoasa iti doresc!

  • Maria iti multumesc si iti doresc numai clipe minutate alaturi de mama ta!
    Pupici!

  • La multi ani mamei tale! Sa fie sanatoasa! Si voi de asemenea!

  • Multumesc mult Miha. La fel si voua si mai ales sarbatoritului :).
    O zi frumoasa!

  • La multi ani ! Un tort minunat!

  • Multumesc mult Pansy.
    O zi frumoasa!

  • na…sa stii ca am vrut sa fac si eu o bordura din-asta si numa n-am gasit folie…:( Asa ca m-am lasat pagubasa…dar numai pana data viitoare 😛

  • Si eu am gasit folia in ultimul moment 😀
    Duminica frumoasa!

  • wow arata WOW super.si bordura perfecta!dar folie din aia io stiu ca este numai in kutie atunci cand cumperi ceva fragil,sau este de vanzare si asa ?

  • Multumesc Raluka. Mu bucur ca iti place.
    Da, folia este cea pentru ambalat lucruri fragile. Am spalat-o bine si apoi am folosit-o :). Nu stiu daca este si de vanzare asa ceva.
    Pupici!

  • wowww arata de imi vine sa musc din pc :P:P f.frumos si cu siguranta delicios!!!:):)bravo!!!

  • Ma bucur ca iti place.
    Pupici si o saptamana frumoasa!

  • daca este nota mai mare decat 10 o meriti din plin

  • Raluca iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Ma bucur mult ca iti plac retetele mele.

    Iti doresc o primavara frumoasa!

  • Foarte foarte bine arata , un deliciu ,daca am gelatina normala nu foi cate grame ar trebui?

  • Ma bucur ca iti place. 6 foi de gelatina sunt echivalentul unui plic de gelatina granule, adica 10 grame.
    Te astept cu impresii, in cazul in care îl vei incerca.

    O zi frumoasă!

    • Crema se intareste dupa ce pun gelatina se face aschii sau mai precis ca si o guma si f greu se amesteca cu mascarpone ce nu fac bine

    • Incearca sa nu o lasi sa se raceasca de tot si sa o amesteci treptat cu branza.

  • Foarte bine arata, minunat chiar ! Spune-mi te rog, bezelele si biscuitii raman crocanti sau se inmoaie?

    • Anca Mihaela Draghici
      3 years ago

      Multumesc mullt Dana. Biscuitii si bezelele nu raman chiar crocanti, dar nici nu se imnoaie foarte tare, adica se simte textura. Spor la prajiturit!

Leave a Reply to raluca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *