Prajitura “Tavalita”
O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.
Ingrediente:
Blat:
150 g zahar
2 linguri miere
100 g lapte
30 g unt
1 ou
250 g faina
1 lingurita praf de copt
Glazura:
250 g zahar
2 linguri cacao
5 linguri lapte
200 g unt
esenta de rom
nuca de cocos pentru tavalit
Mod de preparare:
Pregatim blatul:
Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Turnam compozitia in tava (25×35 cm) tapetatat cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.
Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.
Servim langa o cafea calda :).
Delicioasa.
Minunata!!! Imi trimiti si mie cateva, sa am maine dimineata la o cafeluta???
Multumesc Maria :-*
Licuta am pregatit si cafeaua. Pupici!
Este foarte inteeesant pt ca blatul contine un singur ou si eu stiam de 7 oua.Dar totusi creste cu un singur ou? Astept raspuns .Mersi
Bună ziua, untul cat la sută să aibă grăsimea?
Eu am folosit unt cu 65% grasime.
Da, blatul creste si cu un singur ou, exact asa cum se vede in imagini.
O zi frumoasa iti doresc1
desigur este o prajitura foarte buna si ieftina
Multumesc mult. Ma bucur ca iti place!
delicioasa aceasta praji
Esec! Am incercat-o dar lichidul a fost prea putin la cata faina este si nici nu a crescut blatul deloc. Mi-a iesit o coca semilichida de fapt mai mult ca o coca de paine si abia am intins-o intr-o forma de chec. A trebuit sa o arunc.
Anonimule esti sigur ca ai respectat reteta? Imi pare rau ca a trebuit sa arunci prajitura.
Da, am respectat reteta. De fapt, la insistentele sotului, am repetat-o insa am avut parte de acelasi rezultat: gunoiul. Voi face reteta clasica, cea cu o droaia de oua. Dar nah, mai bine sa stie lumea ca s-ar putea sa nu iasa…sa fie atenti la ingrediente si mai ales la cantitati!
Nu stiu ce nu ti-a iesit tie, dar te asigur ca reteta este buna. Spui ca lichidul este prea putin, dar aluatul este semilichid. Te cam contrazici.
Uite aici si alte retete asemanatoare cu putine oua:
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-tavalita-20493.html
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-tavalita-10791.html
http://www.bucataras.ro/retete/tavalita-lui-sabina-20527.html
iese mai buna tavalita prin nuca macinata amestecata in proportie de 1/2 cu zahar pudra
Am facut zilele trecute prajitura ta. A iesit perfect.Multumesc.