Prajitura “Tavalita”

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.

Ingrediente:
Blat:
150 g zahar
2 linguri miere
100 g lapte
30 g unt
1 ou
250 g faina
1 lingurita praf de copt


Glazura:
250 g zahar
2 linguri cacao
5 linguri lapte
200 g unt
esenta de rom
nuca de cocos pentru tavalit

Mod de preparare:

Pregatim blatul:
Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Turnam compozitia in tava (25×35 cm) tapetatat cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

Glazura:
Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.

Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.

Servim langa o cafea calda :).

Print Friendly, PDF & Email

17 Responses to “Prajitura “Tavalita”

Leave a Reply to Anonim Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *