Prajitura Simi

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc colegei mele Sabina. Este o prajitura foarte fina si pentru ca este cu nuca, se numara printre preferatele mele. Eu am pastrat numele (a se citi Shimi), chiar daca nu stiu de ce se numeste asa :).
Sa nu mai lungim vorba si sa trecem la fapte :D.

Ingrediente:

Blat:
200 g unt
200 g zahar
6 albusuri
150 g faina
1/2 praf de copt
200 g nuca macinata
sucul si coaja de la o lamaie


Glazura:
6 galbenusuri
200 g zahar pudra

Crema:
100 g unt
100 g zahar
2 linguri cacao
100 g nuca macinata
esenta de rom

Pentru ornat:
50 g nuca macinata

Mod de preparare:

Blatul:
Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt.
Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza.
La final adaugam nuca macinata, sucul si coaja rasa de lamaie si amestecam usor.

Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra.

Glazura:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra.

Intindem glazura pe blatul fierbinte. Lasam prajitura in cuptorul cald (focul sa fie stins) pana se usuca glazura (~10 minute).

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava.
Crema:
Mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Adaugam apoi cacaoa si nuca macinata si omogenizam. La final adugam esenta de rom si amestecam bine.

Intindem crema pe prajitura rece si nivelam.

Deasupra presaram 50 g nuca macinata.

Portionam si putem servi.

Print Friendly, PDF & Email

12 Responses to “Prajitura Simi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *