Gogosari in otet
Astazi revin cu o reteta din ciclul “conserve pentru iarna”, gogosarii in otet.
Ingrediente:
5 kg gogosari
1 kg zahar
1 l otet
4 linguri sare
hrean
boabe de piper
boabe de mustar
Curatam gogosarul si il taiem sferturi.
Amestecam zaharul cu sarea si otetul si turnam peste gogosar. Lasam sa stea 5-6 ore, amestecand din cand in cand.
In borcanelele spalate si sterilizate punem ateva bucatele de hrean curatat iar apoi asezam bucatile de gogosar. Eu am pus si cateva buchetele de conopida. Punem in fiecare borcan cateva boabe de piper si de mustar iar apoi umplem borcanele cu zeama in care au stat gogosarii.
Capsam borcanele si le depozitam in pivnita.
Asa ii fac si eu,dar cu mai putin zahar si fara conopida.Sunt grozav de buni.Dar acum vin la tine pentru o bucatica.Te pup!
Grozavi de buni!!!
Gand in gand, la fel i-am facut si eu in acest week-end. O sa-i poatez in curand, sunt minunati. Pup!
si daca nu avem pivnita? 😀
DiaMar ma bucur ca iti plac.
O seara frumoasa!
Multumesc Mona draga. Pupici!
Sara astept sa-i vad si la tine. Si noua ne plac mult.
O zi frumoasa!
Iulian daca nu avem, cautam pe cineva care are 😉
O zi buna!
Gogosarii in otet cu zahar imi plac mult!
Cristina ma bucur ca iti plac. Sunt preferatii mei.
O seara frumoasa!
Buna seara, Ancuta!
zahar+sare+otet le pun la temperatura camerei?
multumesc !
Adriana
Adriana ma bucur ca m-ai vizitat. Da, zaharul, sarea si otetul se amesteca la temperatura camerei.
O seara frumoasa!
multumim ancuta
Cu mare drag!
se face fara sterilizare