Tarta cu ciocolata si pere

Pe ultima suta de metri am reusit sa prepar “ceva dulce” cu pere, numai bun pentru provocarea gazduita de Betty. Eu am ales perele, pentru ca asa a ordonat Betty :)), dar se pot folosi si alte fructe. Rezultatul este delicios: o tarta pufoasa, ciocolatoasa cu o consistenta usor umeda.

Ingrediente:

5-6 pere bine coapte
4 linguri zeama de lamaie
3 linguri miere
100 g ciocolata amaruie
160 g unt
3 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
15 g cacao
240 g faina
1 praf de copt
150 ml lapte


Mod de preparare:

Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea.

Dam perele la frigider 30 de minute.
Intre timp pregatim aluatul.
Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam la racit.
Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare.

Adaugam ciocolata racorita, dar inca lichida si mixam pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt so cacaoa. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina si alernam cu cateva linguri de lapte. Mixam bine pana se omogenizeaza apoi continuam pana incorporam toata faiana si laptele.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa bine cu unt. Asezam deasupra jumatatile de pere (cu scobitura in jos).

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~40 de minute).
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca in tava. Scoatem apoi din tava si pudram cu zahar.
Este un deliciu langa o ceasca de cafea :).

Print Friendly, PDF & Email

21 Responses to “Tarta cu ciocolata si pere

Leave a Reply

Your email address will not be published.