Tort cu trei feluri de ciocolata

Am tot oscilat daca sa postez sau nu acest tort si asta nu pentru ca nu ar fi bun. Va pot spune ca a fost chiar minunat, ciocolatos si cremos, dar dintr-o eroare (unama) m-am ales cu fotografii foarte proaste. Am incercat sa salvez ce se putea salva, dar nu destul, dupa cum puteti vedea.Promit ca o sa refac tortul si voi inlocui pozele.
Acestea fiind spuse, dragii mei ciocoholici… poftiti la ciocolata 🙂

Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
 1 plic creme Ole de ciocolata


Mousse de ciocolata amaruie:
200 g ciocolata amaruie
350 ml smantana pentru frisca
4 foi de gelatina

Mousse de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
350 ml smantana pentru frisca
4 foi de gelatina

Mousse de ciocolata cu lapte:
200 g ciocolata cu lapte
350 ml smantana pentru frisca
4 foi de gelatina

Glazura:
200 g ciocolata amaruie
200 g smantana pentru frisca
30 g unt

Mod de preparare:

Blatul este cel folosit la prajitura Krem a la krem. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa ca la bezea.
Adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare.
La finala adaugam plicul de Crem Ole de ciocolata si mixam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute. Daca apasam cu degetul pe blat si acesta isi revine imediat, insemana ca este copt.
Scoatem pe un gratar si lasam la racit.

Ne ocupam apoi de creme.
Incepem cu mousse de ciocolata amariue.
Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu 150 ml de frisca.

Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.
Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam foile de gelatina scurse de apa si amestecam pana se dizolva. Dam la frigider pana la racirea completa . Mixam restul de frisca si o incorporam in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus.

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara.
Turnam mouuse-ul de ciocolata in tava si nivelam.

Dam la frigider pana preparam urmatoarea crema.
La fel vom proceda si cu crema de ciocolata alba, pe care o vom pune in tava peste cea de ciocolata amaruie.

Dam tava la frigider si preparam si ultima crema, cea de ciocolata cu lapte, in acelasi mod ca si primele doua. Intindem crema in tava si acoperim cu blatul.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.
Dupa ce a stat la frigider desfacem folia si asezam un platou peste tava. Intoarcem tortul pe platou cu o miscare ferma. Desfacem si restul de folie de pe tort.
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca, la foc mic. Dam deoparte si omogenizam apoi adaugam untul si amestecam bine pana se topeste. Lasam putin sa se raceasca. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase punem glazura pe tort, incepand din mijloc.
Ornam apoi dupa preferinte. Eu am facut cateva moate de frisca si am presarat aschii de cioocolata alba.

 Multumesc Miha

Print Friendly, PDF & Email

68 Responses to “Tort cu trei feluri de ciocolata

  • Ancuta, ma bucur ca ai postat tortul, e excelent! Iar fotografiile sunt ok, sa stii. Salvez reteta 😉

  • Este cel mai bun tort pe lumea asta , il ador .

  • Foarte reusit!

  • Alexandrina ma bucur ca iti place. Sa-mi spui parerea dupa ce il faci. Pupici!

  • Multumesc Dorina. Weekend frumos!

  • Maria Elena iti multumesc. Pup!

  • A iesit foarte frumos!!!Yummy si tare delicios!Pup!

  • Licuta ma bucur ca iti place. Weekend frumos!

  • Fosrte frumos si bun tortuletul tau Ancuto!

  • Multumesc mult Corina. Pupici!

  • Doresc sa fac acest tort care arata minunat si sunt convinsa ca este delicios. Am o nelamurire privind smantana pentru frisca care este la cutie la 200 grame sau varsata la kg si nu stiu cati mililitri inseamna. Apoi gelatina am gasit numai la plic, granulata si nu stiu cat sa pun. Multumesc.

  • Anonim eu masor frisca lichida cu un pahar gradat.
    Poti folosi si gelatina granulata. O foaie de gelatina are 1.66 grame. Iti trebuie ~6 grame de gelatina la fiecare crema.
    Sper sa-ti fi fost de ajutor si sa-ti placa tortul.
    Sarbatori fericite!

  • Buna Ancuta. Felicitari pentru tort, prietenul meu este mort dupa el si ma bate la cap de cativa ani sa gasesc reteta. Acum vreau sa imi fac curaj sa il fac, dar as avea cateva intrebari.
    Ciocolata rupta si frisca o pui la topit in bain marie? Nu se prinde daca pui direct in oala?
    Am vazut ca unii pun si pudra de migdale in blat si frisca batuta in crema. Crezi ca mai e necesar? Sau oricum iese bun asa simplu?

    Multumesc mult,
    Raluca

  • Raluca ma bucur ca te-ai hotarat sa faci acest tort. Sigur prietenul tau va fi incantat.
    Eu frisca si ciocolata le topesc intr-un vas cu fundul gros, la foc mic si nu se lipeste. Dar poti sa o topesti la bain marie.
    In ce priveste blatul, eu nu am folosit niciodata pudra de migdale, dar nu cred ca va fi rau.
    Impreuna cu ciocolata se pun doar 150 ml de frisca. Restul (adica 200 ml) se bate si se amesteca la final in crema.

    Astept sa-mi spui cum v-a placut. O zi frumoasa!

  • Ancuta ,am facut acest tort si vreau sa spun ca e super bun!!!!!!Foarte usor de pregatit,am sa-l mai incerc pentru ca mi-a placut foarte,foarte mult!!!!!!

    • Georgia ma bucur mult ca ti-a placut. Te astept cu drag sa incerci si alte retete.
      O zi frumoasa iti doresc. Pup!

  • desii nu sunt "ciocoholica" , imi place sa combin din cand in cand putina ciocolata in bucatarelile mele! iar tortul tau,arata demential !!! si in afara de ciocolata amaruie(pe care nu o pot pune pe limba,asa vrea sa'l incerc ! am insa o nelamurire,nu locuiesc in romania,si nu stiu exact despre ce pudra spui ca folosesti in blat,cu ce as putea sa inlocuiesc ,te rog?

    • Ma bucur ca iti place tortul. In locul ciocolatei amaruie poti sa folosesti tot ciocolata cu lapte, ca sa pastrezi 3 straturi.
      Praful folosit la blat este o crema care se face la rece, de la Dr. Oetker. Daca nu gasesti o astfel de crema poti sa coci un blat simplu de cacao, dar care sa nu fie foarte gros.

      Te astept cu impresii. O zi frumoasa!

  • tortul dumneavoastra arata senzational si pun pariu ca si la gust este la fel…vreau sa incerc sa il fac si eu ,pt ca in curand va fi ziua de nastere a sotului meu…insa am o problema nu stiu daca blatul se poate insiropa…imi este frica sa nu cumva sa afecteze in vreun fel crema de ciocolata…

    • Blatul nu trebuie insiropat. El va avea o textura usor umeda, datorita plicului de Creme Ole.

      Multa sanatate sotului si astept impresii!

  • Si eu obisnuiesc sa fac acest tort de fiecare data cand avem vre-un eveniment deosebit in familie(ultima data cand l-am facut a fost saptamana trecuta, pe 22 noiembrie, de ziua fetitei noastre si toata lumea a fost suuuper incantata de rezultat), singura diferenta fiind blatul.Eu il fac din albus batut spuma, zahar pudra si migdale macinate, este un deliciu…
    Incercati-l ca merita !!!!

  • Buna Ancuta , crema ta pare sa fie din poze foarte moale si pufoasa asemeni unei sarlote , nu? Eu am o alta reteta dar nu ma prea incanta deoarece crema nu iese deloc pufoasa , ci din contra iese destul de tare . Nu stiu care este cauza. Tu ce ciocolata si frisca folosesti? Vreau sa incerc reteta ta , pare sa fie crema pe care o caut, cea moale cum am mai mancat eu la o aniversare si mi-a placut foarte mult. Te rog sa ma ajuti….

    • Daniela, crema este foarte fina si nu e tare, ci cremoasa. Eu folosesti smantana pentru frisca de la Lidl (marca Pilos) iar la ciocolata nu am o marca anume. Sper sa-l incerci si sa iti placa. Te astept cu impresii!

    • Buna , te rog sa-mi mai spui care este consistenta celor trei creme inainte de a le pune in frigider si de a se intarii. Din poze pare sa fie de consistenta unei smantani lichide. Cea pe care am facut-o eu dar nu prea mi-a placut era asemeni unei creme destul de tare care a trebuit nivelata cu cutitul si parea ca este o frisca foarte inchegata. Nu semana deloc cu crema ta care apare in poze.

    • Crema este destul de lichida inainte de a o pune la frigider. Poate ca ai lasat-o prea mult la frigider iainte de a o amesteca cu frisca batuta.

  • Este extraordinar de bun si de usor de preparat chiar si pt mine, care sunt un dezastru in bucatarie. Prietenii mei nu au crezut ca e facut de mine. Multumim pt reteta. Mihaela

    • Mihaela ma bucur ca ti-a placut si ca ai putut impresiona prietenii. Te mai astept cu drag, sa incerci si alte retete.

      O sapatamana frumoasa!

  • Am făcut acest tort de ziua soţului meu, pe 8 martie şi a fost un adevărat succes. Am pus o glazura lucioasă – oglindă fără alte decoraţiuni. A fost extraordinar. Îţi mulţumesc pentru reţeta atât de bine detaliată.

  • Blatul e fara faina? Multumesc!

  • nu am inteles cu folia laimentara, dupa prima crema o scoti si pui peste urmatoarea crema o alta folie si tot asa?

    • Cu folie se tapeteaza tava in care ai copt blatul. Se pun apoi cremele, pe rand si deasupra blatul. Rolyul foliei este sa poti intoarce tortul dupa ce a stat la frigider.

      Sper ca ti-a fost de folos explicatia.

  • aha,am inteles acum !!!Multumesc.
    aveam impresia ca se pune folie dupa fiecare crema si nu pricepeam cum as putea sa le scot dupa.
    acum am inteles 🙂
    o sa il fac si eu la cererea express a finului meu,te anunt cum imi iese!

  • Si inca o intrebare , am mai facut genul asta de crema(e o varianta de ganache dar mai rapida) dar fara foile de gelatina si mi s-a parut ca arata oarecum taiata (fata de crema ganache normala),cumva foile de gelatina ii dau o alta consistenta?

    • Eu am facut tortul si cu gelatina granulata, dar a avut aceiasi consistenta. Nu are aspectul de crema taiata. Poate ca nu a fost ciocolata rece cand ai adaugat frisca batuta.

      Te astept cu impresii.

  • Cu gelatina granula cum se face? Stiu ca se pune la innmuiat in 100 ml apa,dupa aceea o pui cu tot cu apa in crema?sau cum faci,pui doar granulele?

    • Eu pun gelatina la hidratat in 5 linguri de apa. Nu va mai ramane apa deloc, pentru ca o absoarbe gelatina.

  • poti sa arati care e plicul de crem ole ca nu gasesc nici unde???

  • Tortul tau arata superb! Spune-mi si mie te rog, de unde ai cumparat foile de gelatina?

    • Ma bucur ca iti place tortul. Foi de gelatina gasesti in supermarketuri (Real, Carrefour etc). O saptamana frumoasa!

  • imi spui te rog daca este la LDL smantana speciala pt. frisca, sau e vorba de cea cu 25% grasime.Multumesc!

    • La Lidl exista smantana pentru frisca (lichida), de la firma Pilos. Este la raionul cu lapte UHT. Sunt cutii de 200 ml.

  • de ce nu se pune mai intai blatu

    • Crema este lichida si va curge pe langa blat. Daca pui mai intai crema, straturile for fi bine definite si egale.

  • Am facut si eu acest tort de Craciun. A fost foarte apreciat si toata lumea a crezut ca e cumparat.

    As vrea sa impartasesc din experientele mele pentru ca sunt oarecum incepatoare in arta culinara si prima crema am gresit-o :).

    Prima greseala a fost ca smantana pentru frisca probabil nu a fost suficient de rece si s-a taiat. Nu am mai putut sa o repar, drept urmare am pus cutiile la frigider sa se raceasca bine si abia apoi m-am putut reapuca de treaba :).

    A doua greseala a fost ca am lasat crema de cioco amaruie prea mult in frigider sa se raceasca si s-a intarit prea tare. Prin urmare, lasati crema la racit atat cat sa nu mai fie calda ca sa o puteti amesteca cu smantana.

    In orice caz, cele doua greseli le-am facut la prima crema pe care a trebuit sa o arunc, insa apoi totul a mers struna :).

    Reteta este foarte buna si o recomand cu cea mai mare incredere chiar si bucatareselor incepatoare.

    • Ma bucur ca ai incercat tortul si ca a placut tuturor.
      In ce priveste greselile, la inceput toti mai facem greseli, din care apoi vom invata. In pozele din timpul prepararii se poate observa consistenta cremei care a stat la frigider (ea trebuie sa se poata amesteca cu frisca). Daca s-a intarit prea tare se poate pune cateva secunde in cuptorul cu microunde.
      Iar in ce priveste smantana pentru frisca, tot timpul trebuie tinuta la frigider ca sa se bata bine.

      An Nou cu bucurii si reusite in bucatarie!

  • am facut si eu azi acest tort.inca nu l-am gustat :), dar nu mi-a iesit blatul…oare unde am gresit..adica a crescut foarte fain si cred ca e f bun..dar nu mi s-a copt inauntru..oare am gresit la foc?..l-am aruncat si am facut altul ca de padispan..:(

    • Ma bucur ca ai incercat tortul. Blatul ramane usor umed in interior, din cauza prafului de Creme Ole. Sunt sigura ca afost bun si cu blat de pandispan.
      Te mai astept cu drag!

  • Nu se pune zahar la frisca?

    • Crema va fi destul de dulce datorita ciocolatei, dar daca o preferi mai dulce poti adauga zahar pudră.

  • Buna Ancuta,
    In primul rand felicitari pentru blogul tau si multumesc ca impartasesti retetele tale minunate cu noi. As vrea sa fac tortul si m-ar interesa ce tip de ciocolata folosesti. Mersi mult.

    • Ma bucur ca iti plac retetele mele. Nu folosesc o marca anume de ciocolata, dar de cele mai multe ori o cumpar de la Lidl.
      Te astept cu impresii.
      O zi frumoasa!

  • Frisca Hulala este buna ???

    • Eu nu folosesc frisca Hulala. Probabil ca va rezulta o crema mai dulce pentru ca frisca Hulala este îndulcită.

  • Buna! Nu inteleg un lucru: la descrierea ingredientelor spui ca folosesti smantana pt frisca,iar la explicarea etapelor spui frisca.Deci pana la urma ce trebuie? Frisca lichida sau smantana pt frisca? Multumesc

    • Eu folosesc o smantana lichida neindulcita din care se bate frisca. La magazinul de unde o cumpăr se numeste smantana pentru frisca, adică o frisca lichida neindulcita. Sper ca ti-a fost de folos raspunsul meu.

  • Sigur duminica fac acest tort, dar te rog sa imi spui daca folosesc gelatina granule in ce cantitate de apa o pun la inmuiat? Multumesc anticipat!

    • Gelarina o hidratezi in 3-4 linguri de apa rece. Te astept cu impresii si ma bucur ca ai ales aceasta reteta!

      Spor la prajiturit!

  • buna am mai facut acest tort, dar acum vreau sa pun gem de afine intre creme , oare se mai leaga cremele ….e foarte bun

    • Daca stratul de gem nu este gros, nu cred ca ar trebui sa fie probleme.

      Ma bucur mult ca ai incercat tortul si ca ti-a placut. Spor la prajiturit!

  • Am facut tortul de multe ori,reteta ta este grozava si explicita si f usor de facut.am primit o groaza de laude pt acest tort!!!multumesc ☺

  • Imi spui te rog ce dimensiuni are tava ta? Eu am una rotunda de 23cm si ma gandesc daca intra totul in ea. Multumesc!

    • Tava mea are diametrul de 26 cm. Intr-o tava mai mica tortul va iesi mai inalt, sau poti sa reduci cantitatile. Spor la prajiturit!

  • Buna ! Felicitari pentru tort arata minunat ! As vrea sa il incerc dar cu cantitatile dublu pt ca imi treb pentru o zi de nastere.Am cumparat de curand 3 tavi dreptunghiulare de 24,26,28 ×7 cm . Care din ele imi recomanzi ? Multumesc anticipat si mult succes !

    • Multumesc. Ma bucur ca iti place tortul. Cred ca e o greseala la dimensiunile tavilor. Sigur latimea este 7 cm? La o tava asa de ingusta cu siguranta nu trebuie sa dublezi cantitatile. Daca il faci intr-o tava dreptunghiulara de 25*35cm il poti incerca cu cantitatile dublate. Spor la copt!

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *