Tort cu ciocolata si lapte condensat
Tortul de astazi este cu dedicatie speciala pentru puiutul meu Dragos – Andrei :-*.
La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!
Ingrediente:
Blat:
5 oua
100 g zahar
70 g faina
50 g gris
40 g cacao
125 ml ulei
25 ml lapte
2 linguri miere
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Crema:
250 g lapte condensat
100 ml lapte
1 lingura miere
250 ml frisca lichida
10 g gelatina
esenta de vanilie
Pentru uns foile:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
Glazura:
120 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
Mod de preparare:
Blat:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc.
Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri.
Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus.
Impartim compozitia in trei si coavem trei foi in tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem foile la foc potrivit timp de 15 minute.
Scoatem din tava cu tot cu hartie. Indepartam hartia doar dupa ce foile s-au racit complet. Nu suprapunem foile.
Pentru uns foile topim ciocolata impreuna cu frisca si untul iar apoi lasam la racit. Impartim compozitia in doua si ungem doua din cele trei foi.
Crema:
Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte.
Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece apoi o adaugam in 50 ml de lapte si o dizolvam la foc mic (nu se fierbe!).
Dam de pe foc si adaugam cateva linguri din laptele condensat peste gelatina. Amestecam dupa fiecare lingura. Adaugam apoi gelatina peste restul de lapte condensat si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mierea si vanilia si amestecam.
Batem smantana pentru frisca si treptat o adaugam peste compozitia de lapte condensat.
Pe un platou asezam un blat uns cu ciocolata iar deasupra intindem jumatate din crema. Eu am montat inelul de tort in jurul blatului.
Peste crema asezam cel de-al doilea blat uns cu ciocolata si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana preparam glazura.
Glazura:
Topim ciocolata la foc mic imreuna cu frisca si untul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la consistenta unei smantani groase.
Intindem glazura pe tort (fara a imbraca si margimile) si dam la frigider pana se intareste.
Marginile tortului le finisam cu frisca batuta si apoi ornam dupa preferinte. Eu am ornat doar cu cateva moate de frisca.
La multi ani puiutului!
Vin la o felie de tort 😉
Multumesc Alexandrina. Te primesc cu mare drag. Pup!
Foarte frumos si desigur delicios tortul tau.
La multi ani puiului tau . Tortul e un deliciu . Si piticei mele ii place kinder foarte mult .
La multi ani voinicului!!!tortul pe jumatate e verificat si stiu ca este foarte bun ,data viitoare il completez cu crema de la tine,pup o zi frumoasa!
La multi ani, feciorasului !!!
Mama, ce feliuta apetisanta… si perfecta… Pot sa o sustrag sa o servesc linga cafea ?!
La multi ani,copilului tau drag.Tortul stiu ca este bun.O zi buna sa ai.
La multi ani fericiti si sanatosi! :*
delicios tort ai facut! O zi minunata si petrecere frumoasa!
La multi ani puiului tau! Servesc si eu, ca tare bine arata. Va pup pe amandoi!
Cristina multumesc mult. Pupici!
Mona multumesc pentru urari. Sa-mi spui cum ti-a placut. Pupici!
Daniela o poti sustrage cu o singura conditie: sa-mi faci si mie o cafea 😉
Pupici!
Multumesc Dorina. Pupici piticei tale :-*
DiaMar multumesc. O seara frumoasa!
Multumesc Emily. Pup!
Sara cu mare drag te servesc (chiar si numai virtual). O seara frumoasa. Pupici!
La multi ani pui mic!
Mi-ar place si mie 😀 Super tort !
La multi ani si puilor tai draga Miha. Pupici!
Multumesc Mire. Pup!
Acum prepar tortul acesta minunat,sper sa-mi iasa.te anunt,pupici
Spor la copt. Te astept cu impresii.
dupacum este facut cred ca este foarte buna am so incerc si eu.:):)
Vroiam sa intreb daca a incercat cineva aceasta reteta sub forma de prajitura, se taie usor? Sau mai bine ma duc la reteta de Milch Schnitte?
P.S. – Pana acum nu prea mi-a iesit acest tort caci de fiecare data stric gelatina, sper sa am mai mult succes de aceasta data :).
Cu siguranta merge si sub forma de prajitura.
Cum strici gelatina? Daca nu se incheaga inseamna ca o lasi prea mult pe foc si fierbe.
Sper sa-ti reuseasca si sa-ti placa!