Paine pentru sandwichuri
Iubesc mirosul de paine proaspata. Aceasta painica se numara printre cele mai bune de pana acum :). Merita sa o incercati si sa va convingeti singuri.
Ingrediente:
280 g faina tip 650
200 g faina neagra
125 g lapte
125 g apa
55 g unt
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
25 g drojdie proaspata
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca.
Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa framantam si adaugam laptele si apa caldute iar apoi sarea. Framantam pana se omogenizeaza ira la final adaugam untul topit, dar nu fierbinte.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Dam aluatului o forma lunguiata si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Crestam cu un cutin foarte ascutit si lasam la crescut inca 15-20 de minute.
Coacem painica in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Scoatem painea pe un gratar si lasam la racit.
Ador mirosul painii calde! Imi aminteste de copilarie.
E perfecta! Am sa fac cu siguranta! Pup
Raluca ma bucur ca iti place. Pupici!
Corina sa-mi spui cum ti-a placut. O seara frumoasa!
Delicioasa!!!o saptamana minunata Ancuta si Craciun fericit si linistit iti doresc!!!!!!
Sunt patita si am de gand sa-mi fac propria paine de acum incolo, crezi ca reteta ta se poate face doar din faine integrala, fara faina alba?
Multumesc mult Mona. Sarbatori fericite!
Roxana sunt sigura ca poate fi facuta si cu faina integrala, dar nu va fi la fel de pufoasa.
Sarbatori fericite!