Tort cu ciocolata alba si nuca

La multi ani!!! Sa aveti un an mai bun, cu sanatate si liniste!
Va invit la ultimul tort din 2011 .
Sa ne vedem cu bine in noul an!

Ingrediente:
Blat :
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat


Blat cu nuca:
2 oua
2 linguri zahar
1 lingura ulei
100 g nuca macinata
2 linguri faina
1 varf de cutit de praf de copt
esenta de rom

Crema:
400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:
200 ml smatana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
migdale feliate

Mod de preparare:

Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devine crema lucioasa.
Separat mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza iar apoi le adaugam peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitia de ou.
Turnam amestecul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar apoi taiem in doua pe orizontala.
Pentru blatul de nuca mixam ouale cu zaharul iar apoi adaugam uleiul si mixam bine. Adaugam si esenta de rom si omogenizam.
Amestecam faina cu muca macinata si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua.
Coacem blatul la foc potrivit, in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Crema este indicat sa o pregatim cu o zi inainte.
Rupem ciocolata si o punem la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere iar apoi dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca iar apoi dam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte. A doua zi scoatem din frigider si mixam pana devine o crema spumoasa.
Pe un platou asezam un blat alb iar deasupra punem jumatate din crema de ciocolata. Urmeaza blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat alb.
Pentru ornat mixam smantana pentru frisca iar cand incepe sa se ingroase adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.
Imbracam tortul cu frisca si ornam cu migdale feliate.

 Revin cu sectiunea 🙂
Sursa

Print Friendly, PDF & Email

11 Responses to “Tort cu ciocolata alba si nuca

Leave a Reply to Sara & Miki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *