Ciorba de pui cu prune uscate
Poate o sa vi se para ciudata aceasta combinatie. Mie imi aduce aminte de copilarie, de iernile geroase cand bunica pregatea aceasta ciorba gustoasa. Va recomand sa o incercati, pentru ca e tare buna.
Ingrediente:
carne de pui
1 ceapa
2 morcovi
2 pastarnaci
1/2 telina
2 ardei
1 cana bulion
150 g prune uscate fara samburi
taitei de casa
cimbru
leustean
patrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie.
Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul.
Spalam prunele si le adaugam in oala impreuna cu taiteii. Lasam sa fiarba iar la final potrivim de sare si adaugam leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.
Servim ciorba calda, cu paine proaspata si ardei iute.
Nu am mancat cu prune dar trebuie sa fie tare delicioasa!!!Pup!
Licuta, este tare buna, putin mai dulceaga. Pupici!
Nu am incercat niciodata,dar sunt deschisa la nou! Asa ca am salvat reteta!
Sa-mi spui daca ti-a placut. Weekend linistit!
Ancuta ! FELICITARI PENRU BLOG !
ESTI DIVINA !
Sanatate, Lumina si IUBIRE !
Iti multumesc. O zi frumoasa iti doresc!
Prune am mancat in mancare, aperitive, dar in ciorba nu, asa ca trebuie sa incerc, e o idee. Pup!
Sper sa va placa. Weekend frumos va doresc!
In ciorba ever.. asa cu porc o da nebunie curata. O sa investighez personal 😉 pupici
Sa-mi spui care este rezultatul investigatiei :)).
Pupici si o duminica frumoasa!