Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Stiti voi cum e cu obsesiile? Pe mine aceste cornuri m-au obsedat si m-au urmarit de cand le-am vazut la Gaby. Dar cum se impaca caldura cu cornurile? Pai nu prea se impaca, dar ce poti face cand dorinta e mare? Stringi din dinti si te apuci de copt cornuri. Si sunt bune, asa ca merita sacrificiul :).

Ingrediente:

Aluat:

600 g faina
30 g zahar pudra
20 g drojdie proaspata
200 ml lapte
200 g unt
2 oua
1 praf de sare

Umplutura de nuca:
100 g nuca macinata
25 g stafide
75 g zahar pudra
75 ml apa
coaja rasa de portocale

Umplutura cu mac:
100 g mac
25 g stafide
75 g zahar pudra
75 ml apa
coaja rasa de portocala
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina.
Dam aluatul la frigider pana pregatim umpluturile.

 Pentru umplutura cu nuca punem apa si zaharul la fiert. Amestecam pana se topeste apoi lasam sa fiarba 2-3 minute. Amestecam nuca cu stafidele si coaja rasa de la o portocala. Peste acest amestec turnam siropul fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza. Nu puneti chiar toata cantitatea de sirop de la inceput.
La fel procedam si cu umplutura de mac.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 g pe care le modelam in bilute.

Luam fiecare biluta, o aplatizam si o intindem in forma elipsoidala. Punem o lingura de umplutura si o intindem.

Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele.
Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.

Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.
Coacem cornurile la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *