Clatite cu caramel

Va doresc un weekend frumos, si linistit!



Ingrediente:

Aluat:
2 oua
200 ml lapte
400 ml apa minerala
4 linguri zahar
3 linguri ulei
~450 g faina
esenta de vanilie

Caramel:
200 gzahar
70 g unt
150 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam
deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si
amestecam energic, avand grija la aburi.
Punem cratita pe foc si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul si
incepe sa se ingrose putin. Dam apoi de pe foc si il lasam la racit.
Pentru aluatul de clatite mixam bine ouale cu zaharul iar apoi adaugam treptat laptele. Adaugam faina cernuta si mixam bine pentru a nu avea cocoloase apoi adaugam uleiul si amestecam.
La final adaugam apa minerala si vanilia si amestecam bine. Consistenta aluatul trebuie sa fie lichida. aca mai este nevoie mai putem adauga apa minerala sau lapte.
Intr-o tigaie teflonata punem cu un polonic din compoziti, ata cat sa acopere toata suprafata tigaii. Coacem pe o parte apoi intoarcem clatita si o coacem si pe celalta parte.
La fel procedam pana cand epuizam toata compozitia.
Umplem clatitele cu caramel si le rulam. Le servim stropite cu caramel si ciocolata topita.

Print Friendly, PDF & Email

9 Responses to “Clatite cu caramel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *