Tort cu piersici si ciocolata alba

In fiecare an, in ultima zi a primei luni, mai adaug cate un an, langa cei stransi pana atunci. Asa s-a intamplat si anul acesta :)). Ce mi-am dorit? Doar un singur lucru, si anume, sanatate pentru mine si toti cei dragi mie. Iar acum va servesc cu tort cu ciocolata si fructe… ca sa fie pe gustul tuturor :).

 



Ingrediente:

Blat:
6 oua
250 g zahar
150 ml apa
120 ml ulei
50 g cacao
280 g faina
1 lingurita praf de copt

Crema de ciocolata:
200 g ciocolata alba
550 ml smantana pentru frisca
15 g  gelatina
100 ml apa rece

Crema cu piersici:
450 g piersici din compot
350 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
10 g gelatina
5 linguri apa

Bordura de ciocolata:
400 g ciocolata amaruie
100 g unt
50 ml lapte
o fasie de punga cu bule, pentru ambalat

Mod de preparare:

Blat:
Mixam albusurile spuma impreuna cu apa si un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adagam peste spuma. Amestecam pana se incorporeaza.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o adaugam apoi treptat in compozitie. Amestecam usor pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~25 de minute).
Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si il lasam la racit.
Dupa ce s-a racit il taiem in trei foi.
Pregatim apoi crema de ciocolata alba. Rupem ciocolata si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. apoi lasam la racit.
Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe foc mic, avand grija sa nu clocoteasca. Dam de pe foc si adaugam 4 linguri de ciocolata topita, peste gelatina. Amestecam pana se omogenizeaza apoi putem amestecam cu restul de ciocolata topita.
Separata mixam frisca ramasa (350 ml) apoi o adaugam peste ciocolata topita si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Pe un platou asezam o foaie de tort si montam in jurul ei inelul pentru tort.
Peste blat punem crema de ciocolata si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de tort si dam la frigider pana pregatim crema de piersici.

Scurgem piersicile de sirop si le taiem bucatele mici.
Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. iar gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece. Dupa ce s-a hidratat o dizolvam la foc mic.
Peste gelatina adaugam 3 linguri de frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam usor cu restul de frisca batuta. La final adaugam pirsicile taiate si amestecam usor.
Punem crema pe tort si acoperim cu ultima foaie de blat.
Dam tortul la frigider pentru doua ore.
Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul  si imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca apoi ne ocupam de bordura de ciocolata.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu laptele si untul. Dam apoi deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.
Ciocolata topita o intindem in strat uniform pe toata supragata foliei de impachetat si lasam sa se raceasca, atat cat sa nu mai curga. Montam folia cu ciocolata pe marginea tortului si dam la frigider pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit indepartam usor folia.
Ornam apoi dupa preferinte (eu m-am grabit pentru ca era cam tarzie ora) .

Print Friendly, PDF & Email

14 Responses to “Tort cu piersici si ciocolata alba

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *