Lasagne cu ton si branza

Aveam un pachet de foi de lasagne inceput si trebuia sa il valorific intr-un fel. Pentru ca puiului ii place tonul, am ales aceasta combinatie. A fost exact pe gustul nostru. Pot sa va spun ca s-a mancat cat ai zice”ton” :)).


Ingrediente:

1/2 pachet foi de lasagne
150 g cascaval ras

1 conserva ton in ulei
300 g branza de vaci
150 g cascaval
2 lingurite pasta de ardei
3 catei de usturoi
patrunjel verde tocat

Pentru sos bechamel:
50 g unt
2 linguri faina
400 ml lapte
sare, piper
nucsoara

Mod de preparare:

Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vacisi pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Pregatim apoi sosul bechamel. Topim untul pe foc mic si adaugam faina amestecand bine. Adaugam apoi treptat laptele rece si amestecam continuu. Potrivim de sare si piper si lasam pe foc pana se ingroasa putin. La final adaugam nucsoara proaspat rasa.
Ungem o tava (28×23 cm) cu unt si adaugam un strat de sos bechamel. Punem un rand de foi de lasagne si acoperim cu un strat uniform de ton cu branza iar apoi un strat de sos bechamel. Urmeaza inca un strat de foi si continuam cu alternarea straturilor pana epuizam toate ingredientele.
Ultimul strat va fi de foi acoperit cu un strat de sos bechamel.
Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.
Se serveste calda.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Lasagne cu ton si branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *