Spirala cu ricotta si branza de vaci


Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
250 g ricotta
250 g branza de vaci
3 linguri smantana
2 oua
5 linguri zahar
2 plicuri vanilie
1 mana de stafide
unt (pentru uns foile)

Mod de preparare:

Pentru umplutura mixam bine branza de vaci cu ricotta si smantana. Adaugam zaharul, vanilia  si ouale. La final adaugam stafidele si amestecam.
Dezghetam foile de placinta. Intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit. Asezam a foua foaia pe care o ungem cu unt si acoperim cu cea de-a treia foaie. Punem umplutura pe latura lunga si rulam. Ruloul astfel foemat il invartim in forma de spirala si il asezam in mijlocul tavii unse cu unt. La fel procedam si cu urmatoarele foi pe care o sa le asezam in continuarea spiralei, pana epuizam foile si umplutura.

Ungem suprafata  placintei cu unt topit si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem placinta din cuptor si cat este fierbinte o ungem cu unt apoi o lasam sa stea 10 minute.

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Spirala cu ricotta si branza de vaci

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *