Chec aperitiv cu spanac

Mie imi place mult spanacul, dar piticul nu vrea sa-l manance sub nicio forma. Am incercat sa-l ascund in diferite preparate, dar si-a dar seama :D. La fel s-a intamplat si cu acest chec pe care l-am vazut la Laura pe Bucataras. Noi am fost foarte incantati, iar voua, daca va place spanacul va recomand sa-l incercati.

 

 


Ingrediente:

500 g spanac
50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
1 legatura marar proaspat
150 g faina
3 oua
1 lingurita praf de copt
120 ml lapte
80 ml ulei
50 g unt
sare
piper
seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)

Mod de preparare:

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.
Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.
Separta mixam ouale cu un pra f de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.

12 Responses to “Chec aperitiv cu spanac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *