Prajitura Rudy

De multa vreme mi-am propus sa incerc si eu prajiturica asta. La mijlocul lunii trecute, cu ocazia intalnirii de vis a Bucatarasilor am gustat aceasta delicioasa prajitura, facuta de mainile pricepute ale unui minunat om, cu suflet mare. Multumesc draga Ruxy.
Eu am folosit urda, in locul branzei de vaci, pentru ca aveam in frigider o bucata mare de urda, care astepta sa se transforme in ceva dulce si bun :).

 


Ingrediente:

Aluat:
400 g faina
250 g unt
150 g zahar
1 galbenus
1 praf de copt
2 linguri cacao

Crema:
900 g urda
4 oua
1 albus
250 g zahar
1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare:

Cernem faina si o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Impartim aluatul in doua parti egale pe care le invelim in folie alimetnara si le dam la congelator 10 minute.

Intre timp pregatim crema. Mixam urda cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Scoatem un bulgaras de aluat si il radem direct in tava, pe razatoarea cu ochiuri mari. Imprastiem carliontii pe toata suprafata tavii, avand grija sa nu ii presam prea tare.
Peste aluatul ras punem crema si nivelam iar deasupra radem celalalt bulgaras de aluat.

Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute. Lasam sa se raceasca apoi putem portiona.

Print Friendly, PDF & Email

14 Responses to “Prajitura Rudy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *