Prajitura cu mere si scortisoara

Astazi v-am adus o prajitura simpla, cu aroma de toamna, numai buna de savurat langa o cafea.


Ingrediente:

250 g unt
250 g zahar
5 oua
1 lingurita extract de vanilie
250 g faina
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
1 kg mere
zahar pudra (pentru ornat)

Mod de preparare:

Mixam untul pana devine spumos apoi adaugam ouale, zaharul si extractul de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si scortisoara iar apoi o incorporam in compozitie.
Merele le curatam si le taiem cubulete mici apoi le adaugam in aluat si amestecam usor.

Intindem aluatul in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam cu dosul unei linguri.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~35 minute).
Lasam prajitura sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Prajitura cu mere si scortisoara

Leave a Reply to Rocsy Ciobanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *