Cornulete cu aluat foietaj de casa
De multa vreme vroiam sa incerc reteta de aluat foietaj a prietenei mele Ruxy. De curand i-a venit randul si pot sa va garantez ca este cel mai rapid aluat. Eu am facut cornulete cu rahat, dar este ideal pentru foi de cremsnit. Cu siguranta va ramane in lista de favorite. Multumesc draga Ruxy! :*
Aluat foietaj:
350 g faina
4 linguri ulei
200 ml apa
putina sare
250 g unt
7 linguri faina
Umplutura:
250 g rahat
Mod de preparare:
Untul moale il amestecam cu cele 7 linguri de faina pana devine ca o pasta.
Separat cernem faina si adaugam uleiul, apa si putina sare. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem o parte pe masa infainata si o ungem cu jumatate din cantitatea de unt.
Rulam aluatul pe latura lunga apoi il rasucim in forma de melc.
La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.
Dam cei doi “melci” la frigider pentru cel putin o ora. Poate fi lasat si peste noapte.
V-am spus eu ce este cel mai rapid aluat foietaj?
Dupa ce sta la frigider il puteti folosi in ce mod doriti: pentru a coace foi de cremsnit sau faceti ca mine niste cornulete fragede si delicioase.
Pentru cornulete intindem foaia pe masa infainata si o taiem patratele cu un cutit ascutit sau cu rola. Pe fiecare patratel punem cate o bucatica de rahat si rasucim incepand dintr-un colt. Puteti folosi orice umplutura va place. Noi avem in casa un mare iubitor de rahat :))).
Asezam cornuletele in tava si dam la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc usor. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca putin, apoi le tavalim prin zahar pudra cu vanilie.
Toata lumea a facut cornulete,numai eu nu :)))))
No lasa ca tu ai facut alte bunatati 😉 :-*
Si mie imi plac cornuletele! Ale tale cred ca-s foarte bune, mai ales cu aluat frantuzesc 🙂
Ancuta, vezi ca ai in blogroll vechiul meu blog culinar pe care l-am sters (caietul-cu-retete.blogspot.com). Te rog pune in lista noua adresa
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Multumesc tare mult!
Mmmm se topesc in gura…