Prajitura cu mere si branza de vaci

Nici nu va pot spune cat de mult imi place prajitura asta. Am tot facut-o atat cu mere cat si cu pere, dar nu am apucat niciodata sa-i fac si poze, pentru ca se gata prea repede. Intr-un final reusesc sa o impartasesc si cu voi. Se face foarte repede si este combinatia ideala.


Ingrediente:

Aluat:
375 g faina
185 g zahar
1 praf de sare
1 plic zahar vanilat
185 g unt

Umplutura cu mere:
7-8 mere
1 lingurita scortisoara
2-3 linguri zahar

Crema de branza:
150 g unt
125 g zahar
500 g branza de vaci
1 lingura extract de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
2 oua
1 plic praf de budinca (vanilie)

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot sucul. Dam de pe foc si  lasam sa se raeasca apoi adaugam scortisoara macinata si amestecam bine
Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, vanilia si praful de sare. Adaugam untul topit si framantam pana cand se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie punem trei sferturi din compozitie si o tasam cu podul palmei.

Deasupra intindem merele calite si racite.
Pentru umplutura de branza mixam untul moale, pana cand devine cremos apoi adaugam zaharul, vanilia si zeama de lamaie si mixam bine. Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam branza de vaci si praful de budinca.
Intrindem crema de branza peste mere iar deasupra presaram aluatul ramas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses to “Prajitura cu mere si branza de vaci

  • Ancuta, minunata prajitura asta! Si ce rau imi pare ca am avut niste branzica si am bagat-o deja la copt de vreo ora :(((
    Sigur o voi incerca, arata tare bine! Si imi place ca se coace toata odata!
    Va pupam si numai bine!

  • Buna prajitura ta Ancuto!!!
    Chiar n-am mancat demult prajitura cu mere.

  • Prajiturile cu branza sunt pe placul meu. Fotografiile sunt superbe. Felicitari!

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *