Pasca cu aluat umplut
Anul acesta am ales sa pregatesc un alt fel de pasca. Mi-a placut mult reteta vazuta la Flory. A fost o pasca diferita, dar delicioasa.
Aluat:
300 g faina
150 ml lapte
50 g zahar
2 galbenusuri
40 g unt
15 g drojdie
1 praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
Umplutura:
2 albusuri
50 g zahar
25 g zacao
80 g nuci macinate
Crema de branza:
300 g urda
200 g branza de vaci
2 oua
130 g zahar
100 g stafide
50 g gris
1 lingura extract de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat cernem faina intr-un bol. Separat amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cateva linguri din laptele caldut si lasam sa creasca. Restul de zahar si lapte il adaugam peste faina. Adaugam galbenusurile, sarea si untul topit, dar nu fierbinte precum si coaja rasa de lamaie. Amestecam putin apoi adaugam drojdia activata si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la crescut, la loc calduros, pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura. Amestecam albusurile nebatute cu zaharul, cacaoa si nuca macinata.
Rasturnam aluatul dospit pe planul de lucru usor infainat si il intindem in foaie dreptunghiulara. Ungem foaia cu crema de cacao cu nuca apoi rulam pe partea mai lunga.
Cu un cutit ascutit taiem ruloul in 12 bucati.
Asezam rulourile in tava rotunda (26 cm diametru), tapetata cu hartie de copt si lasam la cresut 15 minute.
Intre timp pregatim crema de branza. Mixam bine urda cu branza de vaci apoi adaugam ouale si grisul. Mixam pana se omogenizeaza iar la final adaugam stafidele si extractul de vanilie.
Punem umplutura in tava, peste rulouri si nivelam.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste usor deasupra (~40 de minute).
Lasam sa se raceasca apoi scoatem din tava si pudram cu zahar.
Sarbatori fericite!