Covrigi cu seminte

De cand am vazut covrigii pe blogul Laurei tot la ei ma gandesc. Cum iarna se incapataneaza sa nu plece de la noi, putem sa dam drumul la cuptor si sa coacem covrigi. Recunosc ca primii covrigi nu au prins “sesiunea foto”  asa ca a trebuit sa repet reteta, spre bucuria tuturor 😀. Sunt perfecti pentru micul-dejun, iar copii mei au fost incantati.
Reteta e una usoara, iar rezultatul este de noata 10.Sper ca v-am convins sa incercati si voi sa coaceti covrigii cu seminte.

 

Ingrediente:

Aluat:

500 g faina
25 g drojdie prospata
300 ml lapte caldut
50 ml ulei
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura seminte (in si susan)

Pentru finisat:
1 ou
mix de seminte
sare de Himalaya

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un caston. Separat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si cateva linguri de lapte caldut si o lasam sa stea 5 minute.
Peste faina adaugam sarea iar apoi drojdia activata si restul de lapte. Incepem sa framantam si adaugam apoi uleiul si semintele. Framantam pana cand rezulta un aluat elastic, nelipicios.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il lasam la crescut, la loc caldut 15 minute.
Aluatul dospit il impartim in 16 parti egale. Vor rezulta 8 covrigi. Luam cate doua bucati de aluat din care formam doua snururi de lungime si grosime aproximativ egala. Rasucim snururile de aluat si apoi formam covrigul.

Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit inca 15 minute.
Intre timp preancalzim cuptorul la 170 de grade.
Pentru finisat separam albusul de galbenus si le batem pe fiecare usor cu furculita. Ungem covrigii cu albus si lasam sa se usuce apoi ungem cu galbenus. Presaram cu seminte si sare.

Dam tava la cuptor si coacem timp de 25-30 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam putin sa se raceasca… daca putem :).

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses to “Covrigi cu seminte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *