Pui lipicios cu lamaie

Pentru ca se anunta o perioada caniculara, m-am gadit sa va aduc o reteta simpla si foarte gustoasa. Nu trebuie sa stam prea mult langa aragaz, iar rezultatul este delicios.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe de pui inferioare
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi, taiata pe orizontala
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de mere
  • 3 linguri miere
  • 1 lamaie taiata felii cat mai subtiri
  • 2 cani de apa fierbinte
  • sare, piper

Mod de preparare:

Carnea de pui o asezonam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si rumenim carnea la foc mare, impreuna cu usturoiul si crengutele de cimbru, cate 2-3 minute, pe fiecare parte. Daca tigaia nu este suficient de mare, se poate rumeni carnea pe rand.

Asezam toate copanelele rumenite inapoi in tigaie si stropim cu otetul de mere lasand sa fiarba, pana cand se reduce la jumatate. Adaugam apoi sosul se soia si mierea si amestecam bine.

Adaugam apa fierbinte impreuna cu feliile de lamaie si lasam sa fiarba pana cand scade si sosul capata consistenta unui sirop.

Dam de pe foc si servim carnea impreuna cu sosul si garnitura preferata.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *